35ste editie Musica Sacra Maastricht bijna van start | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Mislukkingsbericht van provider:
Connection Error:http_request_failed
07-09-2017
Deel dit op:

35ste editie Musica Sacra Maastricht bijna van start

MAASTRICHT – Bijna geven we het startschot voor de 35e editie van Musica Sacra Maastricht, met het actuele thema In het begin. Dit vierdaagse kunstenfestival vindt van donderdag 14 t/m zondag 17 september plaats op unieke locaties in de historische binnenstad van Maastricht en daarbuiten.

Het uitgebreide festivalprogramma bestaat uit (betaalde) concerten met (Nederlandse) premières, films, dans, theater en exposities. Daarnaast zijn er veel (gratis) inspirerende activiteiten, waaronder de tweedaagse Jekerconcertwandeling van de bron tot de monding in de Maas, lezingen door prof. Dr. Dick Schoot en prof. Etienne Kuypers en Musica Max Café door Omroep Max (gepresenteerd door Lex Bohlmeijer) De laatste editie realiseerde het festival een publieksbereik van ongeveer 18.000 bezoekers.

Jubileumthema In het begin
Vijfendertig jaar worden met een nieuwe erkenning en meerjarige ondersteuning als toonaangevend kunstenfestival in Nederland op zak! Dat vieren we met het thema In het begin.

Het begin, dat verwijst naar dat ene ondeelbare, allesomvattende en tegelijk onbevattelijke moment. De Big Bang voor wetenschappers; de Schepping voor godsdiensten en mythologieën. Wat de mens tegelijk verwondert – ‘Maar er was toch zeker nog iets daarvóór?’ – en inspireert. In het begin ademt ook weemoed: het nostalgische terugblikken op een geïdealiseerde of paradijselijke, maar verloren wereld – ‘In het begin waren we zo verliefd’, bijvoorbeeld – bleek vaak ook inspirerend. Maar vooral vervat In het begin de onontkoombare levensdrift van de mens en dus de opdracht in zijn leven. Namelijk om er individueel en samen iets van te maken. Om door goed waarnemen en aandachtig luisteren nieuwe inzichten te verwerven en daarnaar te handelen. Zo wordt ons bestaan er een van telkens opnieuw beginnen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin