Aanpassing Buitenring bij Kranenpool Brunssum definitief akkoord | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-03-2019, 23:49
 

Bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: -1 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:27
zonsondergang: 18:59
Meer verwachtingen...
 
20-10-2016
Deel dit op:

Aanpassing Buitenring bij Kranenpool Brunssum definitief akkoord

BRUNSSUM – De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak waarin beroep werd ingesteld tegen het besluit van Provinciale Staten om de Buitenring Parkstad Limburg in Brunssum verhoogd aan te leggen ter hoogte van de mijnsteenberg Hendrik. Tegen dit plan, de zogenaamde Optimalisatie Kranenpool, waren door drie partijen beroepen ingediend. Die waren met name gericht op geluidbelasting, uitzichtvermindering en waardedaling van de eigendommen van de betrokkenen. De Raad van State heeft de beroepen ongegrond verklaard.

Daarmee is de wijziging van het plan van de Buitenring onherroepelijk geworden en kan de Provincie aan de slag met de uitvoering hiervan. De aannemer is gestart met de voorbereiding hiervan. Volgens planning is dit deel van de Buitenring in Brunssum Oost gereed in het voorjaar van 2018.
 
Provinciale Staten stemden in maart van dit jaar in met het voorstel  om het oorspronkelijke ontwerp van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) ter hoogte van de Kranenpool in Brunssum te wijzigen. Hiermee wordt voorkomen dat grote hoeveelheden mijnsteen vrijkomen. Op dit deel van het tracé zou de Buitenring verdiept worden aangelegd. Daarvoor zou 1.000.000 m3 mijnsteen moeten worden afgevoerd.
 
Uit de ervaringen van het naastgelegen project “Reconstructie Rode Beek”, bleek echter dat de mijnsteen in dit gebied sterk vervuild kan zijn en dat de (financiële) risico’s die daardoor ontstaan zeer groot zijn. Om die reden is er een nieuw ontwerp gemaakt, dat uitgaat van een veel minder verdiepte en een deels op maaiveld of hoger aangelegde BPL. Daarmee is het grondverzet teruggebracht met 700.000 m3. De kans op een partij vervuilde mijnsteen die moet worden afgevoerd neemt daarmee uiteraard aanzienlijk af.
 
Persbericht Buitenring Parkstad Limburg


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin