ANWB-leden in Limburg: geef verkeersveiligheid prioriteit | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 14:51
 

Regen
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
26-03-2019
Deel dit op:

ANWB-leden in Limburg: geef verkeersveiligheid prioriteit

LANDGRAAF – ANWB-leden in de provincie Limburg vinden verkeersveiligheid het belangrijkst voor de nieuwe Statenperiode. Van de Limburgse leden is 69% voor strengere verkeershandhaving en de helft wil dat fietspaden en wegen veiliger worden.

Dat blijkt uit een ledenonderzoek dat de ANWB in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in alle provincies heeft gehouden. In het onderzoek zijn vier thema’s onderzocht die onze leden belangrijk vinden en waarvoor de provincie een bijzondere verantwoordelijkheid draagt. De thema’s zijn verkeersveiligheid, bereikbaarheid en infrastructuur, fietsen, ruimte voor recreatie en toerisme.

In lijn met de prioriteit voor verkeersveiligheid en het veiliger maken van fietspaden ligt de relatieve onvrede van de leden met het onderhoud van fietspaden: 40% van de Limburgse leden is hierover niet tevreden. Leden hechten ook meer belang aan onderhoud van fietspaden en wegen dan aan bijvoorbeeld uitbreiding van wegen.

De leden die op open vragen hebben gereageerd noemen noemen vaak ‘meer snelfietsroutes’ als kansrijk. Dit zal de verkeersveiligheid voor- en de doorstroming van fietsers ten goede komen.

De ANWB vraagt de Provinciale Staten om in de besprekingen rondom het nieuwe coalitieakkoord rekening te houden met de uitkomsten van dit onderzoek. In totaal hebben 5490 leden aan het onderzoek meegedaan, onder wie 318 respondenten uit Limburg.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.anwb.nl/provincialeverkiezingen2019


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin