Bernardusschool Gulpen steekt handen uit de mouwen voor insectenhotel | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-03-2019, 23:24
 

Meest bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: -1 bft NW
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:27
zonsondergang: 18:59
Meer verwachtingen...
 
23-09-2015
Deel dit op:

Bernardusschool Gulpen steekt handen uit de mouwen voor insectenhotel

GULPEN – Weliswaar wordt het frame voor het hotel kant-en-klaar afgeleverd door RELIM Houtwerkplaats (gemaakt door mensen met psychische/lichamelijke beperking), voor de inrichting van het hotel zullen de leerlingen van groep 8 zelf de handen uit de mouwen moeten steken.

De Scholenwerkgroep van de IVN Heuvelland helpt de kinderen uit de klas van Juffrouw Anka Mestrini (groep 8) met zagen, boren, schuren en timmeren en geeft de kinderen, tussen de bedrijven door, interessante informatie omtrent insecten en het grote nut ervan.

De inrichtingsklus vindt plaats op op het schoolplein op de vrijdagmiddagen:

  • 25 september (12.30 -14.45 uur).
  • 2 oktober (12.30 -14.45 uur).

Een en ander geschiedt binnen het kader van een bijenproject voor scholen, opgezet en gesubsidieerd door de Provincie, in samenwerking met het IVN. De huidige bijenproblematiek maakt het noodzakelijk dat kinderen van jongs af aan het nut van insecten en de noodzaak van bescherming ervan leren inzien.

Het aantrekkelijk inrichten van ‘hotelkamertjes’ geeft insecten, de toekomstige hotelgebruikers, de geschikte ruimte om er hun eitjes in te leggen. Vanaf het schoolplein zijn de prénatale activiteiten van de insecten gade te slaan, alsook de maandenlange cyclus van eitje tot uiteindelijk insect.

De gemeente Gulpen-Wittem zorgt voor plaatsing van het insectenhotel op een met wilde kruiden begroeid terrein naast het schoolplein.

Belangstellenden maar vooral helpende handjes zijn bijzonder welkom op beide vrijdagen.

Voor inlichtingen of aanmelding kan men terecht bij Resie Voncken, coördinator van de Scholenwerkgroep binnen IVN Heuvelland, resievoncken@hotmail.com  of 06 – 16958690.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin