Bibliotheek Ligne genomineerd als beste bibliotheek van Nederland | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
21-11-2017, 13:00
 

Bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 4 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:03
zonsondergang: 16:43
Meer verwachtingen...
 
21-11-2017
Deel dit op:

Bibliotheek Ligne genomineerd als beste bibliotheek van Nederland

SITTARD – De shortlist voor de beste bibliotheken van Nederland is door branchevereniging NBD Biblion in samenwerking met het Bibliotheekblad bekend gemaakt. Een van de genomineerden is de nieuwe bibliotheek van De Domijnen in het Ligne gebouw. Deze bibliotheek is ontwikkeld naar de nieuwste ideeën en wordt samen met de hogeschoolbibliotheek van Zuyd Hogeschool geëxploiteerd. De definitieve bekendmaking is 20 maart 2018. Tot die tijd worden de genomineerde bibliotheken aan een ‘mystery visit’ onderworpen.

De Ligne Bibliotheek van De Domijnen werd genomineerd samen met de bibliotheken van Barendrecht, Purmerend, Veendam, Zwolle en de Bijlmer bibliotheek van Amsterdam. De zes bibliotheken werden gekozen door een deskundige vakjury. En in de komende maanden zullen deze bibliotheken met name worden beoordeeld op de criteria van de bibliotheekwet en de lokale verankering en netwerkfunctie in het eigen verzorgingsgebied.

Bibliotheek Ligne werd opgezet als een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, tijdschriften en kranten lezen, verhalen vertellen, debat voeren, laaggeletterdheid bestrijden, lezen bij kinderen bevorderen, etc. Er zijn afdelingen kinderboeken, jeugdboeken en fictie en non-fictie voor volwassenen. Ook is er een breed aanbod studieboeken van Zuyd Hogeschool. In de komende maanden worden ook de andere bibliotheken van De Domijnen in Echt-Susteren, Beek, Stein en Schinnen volgens een nieuw bibliotheekconcept ingericht.

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 20 maart in Den Helder wordt de winnaar bekend gemaakt. Naast een prijs van de vakjury zal er dit jaar ook weer een publieksprijs zijn waarvoor alle leden van de bibliotheek kunnen kiezen (vanaf het nieuwe jaar).


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin