Brandweer Zuid-Limburg waarschuwt voor natuurbranden - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-04-2017, 06:25
 

Helder
2°C
gevoelstemperatuur: -3°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 74%
windsnelheid: 2 bft NNO
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:34
zonsondergang: 20:39
Meer verwachtingen...
 
02-04-2017
Deel dit op:

Brandweer Zuid-Limburg waarschuwt voor natuurbranden

LANDGRAAF – De Brandweer Zuid-Limburg waarschuwt voor toegenomen brandgevaar in natuurgebieden in Zuid-Limburg. Momenteel geeft de natuurbrandthermometer fase geel aan.

Open vuur in de natuur
Een brandje in het bos, op de hei of in de duinen kan al snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Vuur kan zich razendsnel verspreiden via kruinen van bomen en kan heel onverwachts op de grond opduiken. Het grootste gevaar voor mensen is dat ze door het vuur ingesloten raken en niet meer weg kunnen komen. Is er brand in de natuur en weet je niet welke kant je uit moet? Loop dan niet voor de brand uit of in de richting van de brand, maar haaks op de richting waar de brand vandaan komt. Komt de rand uit het zuiden, loop dan niet richting het noorden, maar richting het oosten of westen. De kans dat de brand je inhaalt of insluit, is dan het kleinst.


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin