Bruis slaat editie 2017 over - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-04-2017, 15:28
 

Zonnig
14°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft ZW
UV-Index: 4
zonsopgang: 06:24
zonsondergang: 20:47
Meer verwachtingen...
 
19-04-2017
Deel dit op:

Bruis slaat editie 2017 over

MAASTRICHT – Bruis 2016 is, als kleine, maar kwalitatief hoogstaande editie, met een bescheiden positief financieel resultaat afgesloten. Toch heeft het bestuur van stichting Bruis in nauw overleg met o.a. de gemeente Maastricht en het bestuur van de Muziekgieterij besloten om in 2017 geen festival Bruis te organiseren.

De belangrijkste overwegingen zijn:
• De toenemende kosten en randvoorwaarden die aan de organisatie van een festival als Bruis worden gesteld zijn niet meer in balans met de kleinere opzet van het festival.
• Onzekerheden over de financiële subsidies die door het geringe weerstandsvermogen niet zelfstandig kunnen worden opgevangen.
• In 2017 is het team van de Muziekgieterij niet beschikbaar. Dit hangt samen met de start van de nieuwbouw van het poppodium. Een project dat, in samenhang met het realiseren van de reguliere producties, alle aandacht en energie van het team vraagt. Bruis is in 2006 ontstaan als initiatief van de Muziekgieterij, waardoor Bruis en de Muziekgieterij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

2017 zal daarom gebruikt worden om een nieuwe Bruis-formule te ontwikkelen. Een formule die tegemoet komt aan een verdere ontwikkeling van de popcultuur in Maastricht. Hiervoor
wordt in gezamenlijk overleg met het bestuur van de Muziekgieterij onderzocht op welke manier een invulling kan worden gegeven aan een popfestival Bruis “nieuwe stijl”.


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin