Buitenring waarschijnlijk eerder dan 2021 gereed | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 19:19
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
23-03-2017
Deel dit op:

Buitenring waarschijnlijk eerder dan 2021 gereed

MAASTRICHT / PARKSTAD – De Provincie Limburg kan -eerder dan verwacht- beschikken over de laatste stukken grond die nodig zijn voor de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg. Voor de 26 kilometer lange Buitenring moesten meer dan 1000 percelen worden verworven. In totaal ruim 300 dossiers. In alle dossiers, op één na, is de grond op minnelijke wijze verworven. In het geval van dat ene dossier is een onteigeningsprocedure opgestart. Deze procedure is afgelopen week in het voordeel van de Provincie Limburg afgerond.

Daarmee kan nu de gehele Buitenring worden aangelegd. De eerdere beschikbaarheid van de gronden, maakt het mogelijk om de volledige Buitenring Parkstad Limburg eerder dan 2021 te openen.

Hoeveel eerder de volledige Buitenring in gebruik kan worden genomen door het verkeer is afhankelijk van meerdere factoren en partijen waaronder de zeven betrokken gemeenten en Rijkswaterstaat. Gedeputeerde Eric Geurts is positief gestemd: “Op dit moment worden de opties onderzocht. Uiteraard worden de mogelijkheden daarna besproken met alle partijen. Hoe eerder de Buitenring in gebruik genomen kan worden, des te eerder profiteert de regio van de voordelen van de Buitenring zoals minder (vracht)verkeer in de woonwijken en de betere bereikbaarheid van onder andere bedrijventerreinen en de toeristische attracties. Ook de verwachtte economische ontwikkeling kan dan sneller op gang komen. En dat is uiteindelijk toch waarom je zo’n weg aanlegt”

Naar verwachting komt de Provincie voor de zomer met een aangepaste planning.

Kijk voor meer informatie over de Buitenring Parkstad Limburg op de website www.buitenring.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin