Code oranje wegens onweer met zware windstoten | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-06-2019, 21:10
 

Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 2 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:55
Meer verwachtingen...
 
07-06-2019
Deel dit op:

Code oranje wegens onweer met zware windstoten

DE BILT / LANDGRAAF – Het KNMI heeft code oranje uitgegeven wegens onweer met zware windstoten. Voor de provincie Limburg is deze van kracht van 17.00-20.00 uur.

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt deze in intensiteit toe. Daarom is een code oranje van kracht met uitzondering van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid- en Noord-Holland. In die provincies geldt voorlopig een code geel.

De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75-100 km/uur uit een zuidelijke richting. Bij de buien is ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

In het zuiden van Limburg is er zaterdagochtend kans op zware windstoten van circa 75 km/u. Zaterdagavond neemt de wind af, het laatst in het Waddengebied.

Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin