Controle St. Maartensvuren in Weert | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:48
 

Deels zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
02-11-2018
Deel dit op:

Controle St. Maartensvuren in Weert

WEERT – De St. Maartensvuren zijn een jaarlijkse traditie waar veel volwassenen maar vooral kinderen naar uitkijken. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen gaat de gemeente rond 11 november extra handhaven. Dit is noodzakelijk omdat St. Maartensvuren in het verleden gevaarlijke situaties veroorzaakten. Overtredingen kunnen leiden tot een dwangsom.

De gemeente gaat er van uit dat inwoners de voorschriften naleven en dat het niet zo ver hoeft te komen om handhaving in te zetten.

Veiligheid staat voorop
In het verleden is vaker geconstateerd dat bij het stoken van St. Maartensvuren te vaak voorschriften werden overtreden. Er ontstonden zéér gevaarlijke situaties. Op verzoek van burgemeester & wethouders is het beleid op de vuren aangescherpt. De brandweer en de ambtenaren Vergunningen, Toezicht en Handhaving zijn verantwoordelijk om te bepalen of de situatie veilig is. Aanwijzingen moeten dus altijd opgevolgd worden.

Aanvraag
Meldingen voor een St. Maartensvuur moeten uiterlijk maandag 5 november bij de gemeente binnen zijn. Het meldingsformulier en informatie over de voorschriften staan op www.weert.nl

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact op met de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Weert, telefoon (0495) 575 244.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin