Cul­tuur Zuid-Lim­burg bun­delt krach­ten | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:28
 

Regen
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
01-11-2018
Deel dit op:

Cul­tuur Zuid-Lim­burg bun­delt krach­ten

MAASTRICHT – Gemeente Maastricht, Heerlen , Sittard-Geleen en Provincie Limburg lanceren strategie voor vergaande culturele samenwerking met het Rijk.

De betrokken bestuurders, die zich met het culturele veld verenigen in de Stedelijke Cultuurregio Zuid, hebben daartoe de minister vandaag in een brief opgeroepen. De nieuwe strategie komt niet uit de lucht vallen. Werksessies met makers, kunstvakopleidingen en culturele instellingen maakten het belang duidelijk van het benoemen en herijken van culturele strategieën, vooral op het vlak van productie, publiek, presentatie, internationalisering en ondernemerschap.

De samenwerking met het Rijk start al in het voorjaar van 2019 met drie proeftuinen rond de thema’s internationalisering, publieksontwikkeling en ruimte voor makers.

Cultuur draagt volgens de bestuurders en het culturele veld in de Stedelijke Cultuurregio Zuid in belangrijke mate bij aan de sociale cohesie, economie, aantrekkelijkheid en de internationale identiteit van Zuid-Limburg. ,,Het is meer dan een gouden randje of een mooie tijdsbesteding,” aldus de initiatiefnemers.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin