Duizenden timelapse-video’s van seizoensveranderingen in nieuwe GrowApp-website | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:48
 

Deels zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
29-12-2018
Deel dit op:

Duizenden timelapse-video’s van seizoensveranderingen in nieuwe GrowApp-website

LANDGRAAF – Met de GrowApp maken steeds meer mensen timelapse-video’s van de continu veranderende natuur in hun directe omgeving. In Nederland en België werden dit jaar op bijna 4000 locaties foto’s gemaakt van de wisselende seizoenen. Met de nieuwe website is veel sneller te zien waar er in de afgelopen dag, week, maand of in een zelf gekozen periode foto’s zijn gemaakt. Bekijk vele 4-seizoenen foto’s.

Steeds meer mensen ontdekken dat je met de GrowApp (iOS, Android) het continu veranderen van de seizoenen om je heen op een bijzondere manier vast kunt leggen. De GrowApp maakt het eenvoudig om regelmatig vanaf dezelfde plaats in dezelfde richting een foto van een boom, je tuin, je straat of een natuurgebied te maken. Elke nieuw gemaakte foto wordt direct toegevoegd aan de timelapse-video. Het is verrassend om te zien hoe je omgeving door het jaar heen verandert. De eerste series bestrijken nu inmiddels al bijna twee jaar.

Nieuwe GrowApp.today
Sinds de start in het voorjaar van 2017, in het kader van het wereldwijde onderwijs-wetenschapsprogramma GLOBE, zijn inmiddels wereldwijd op bijna 14 duizend locaties foto’s of timelapse-video’s gemaakt. Daarvan zijn er bijna 9 duizend in Nederland en België gemaakt. Daarnaast zijn er door de Europese GLOBE-campagne door heel Europa heen, vooral door GLOBE-leerlingen, enkele duizenden series gemaakt. Door het grote aantal foto’s werd het steeds lastiger om de timelapse-video’s te doorzoeken. De vernieuwde GrowApp-website maakt het nu veel makkelijker om snel te kijken waar wanneer foto’s zijn gemaakt.

Locatie: Heerder Holstraat, Maastricht, eerste foto: 27 augustus 2017, aantal foto’s in timelapse: 35 (Bron: GrowApp.today)

Lees verder…

Tekst: Arnold van Vliet en Wichertje Bron, De Natuurkalender, Wageningen University; Matthijs Begheyn, GLOBE Nederland. Het technische ontwerp van de app en bijbehorende website komen van Geodan en Forget the fish. GrowApp is mede tot stand gekomen met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds
Foto’s: GrowApp.today

 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin