Eerste 'Dit is Parkstad Nacht' smaakt naar meer - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
11-04-2017, 19:06
 

Zonnig
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 1 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:51
zonsondergang: 20:26
Meer verwachtingen...
 
08-04-2017
Deel dit op:

Eerste ‘Dit is Parkstad Nacht’ smaakt naar meer

PARKSTAD-LIMBURG – Vrijdag 7 april vond de eerste attractienacht ooit in Limburg plaats. Meer dan 15 attracties in Parkstad sloegen de handen ineen. Samen organiseerden zij ‘Dit is Parkstad Nacht’. Een nacht om bewoners de vele attracties die Parkstad rijk is op een andere manier te laten beleven. Tevens de officiële opening van het nieuwe seizoen en een moment om te vieren dat het precies een jaar geleden is dat Parkstad de prestigieuze Tourism for Tomorrow Award 2016 won.

Het begon met acht attracties die begin dit jaar besloten om de attractienacht daadwerkelijk te organiseren. Achterliggende idee was om bewoners op unieke wijze het aanbod in de regio te laten beleven. Dat resulteerde in de organisatie van ‘Dit is Parkstad Nacht’. Gekozen werd voor unieke arrangementen. Het resulteerde in een uitgebreid en gevarieerd aanbod, zoals een Keltische fakkeltocht bij het BloteVoetenPark, een nachtelijk kijkje achter de schermen bij GaiaZOO, een rondleiding langs de Murals en een exclusief 6 gangendiner onder leiding van sterrenkok Servais Tielman van Cucina del Mondo bij Schunck*.

Twee weken voor aanvang van de nacht ging de kaartverkoop van start. Daags voor aanvang van het evenement waren de eerste arrangementen uitverkocht. De interesse in de rondleiding langs de Murals resulteerde in meerdere starttijden. De Schelmentoren besloot de groepsgrootte uit te breiden om het animo op te vangen. Meer dan 600 tickets werden vooraf aan de avond verkocht. Daarnaast was het op enkele locaties mogelijk om op de avond zelf nog een ticket te kopen, zoals bij het Nederlandse Mijnmuseum, het Thermenmuseum of een van de musea aan het Museumplein. Los van het aantal bezoekers, zorgde de nacht voor een hoos aan publiciteit voor de attracties. Dit mede door de inzet van zogenaamde influencers vooraf, zijnde bloggers en vloggers.

De organisatie van ‘Dit is Parkstad Nacht’ heeft geresulteerd in een stevige samenwerking van de attracties onderling. Al tijdens de voorbereiding werd er gerept om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Moniek Daniëls van VVV Zuid-Limburg: ‘Of het een jaarlijks terugkerend evenement wordt, is afhankelijk van de evaluatie. Samen met Stadsregio Parkstad Limburg heeft de VVV Zuid-Limburg een regierol vervult. Het zijn de attracties die beslissen. We weten nu wat goed werkt en waar verbetering mogelijk is. Zelf kijk ik terug op een geslaagd evenement. Het smaakt naar meer.’

Over Dit is Parkstad Nacht
Met ‘Dit is Parkstad Nacht’ vieren de attracties dat het precies een jaar geleden is dat de regio werd uitgeroepen tot beste reisbestemming ter wereld en de Tourism For Tomorrow Award in ontvangst nam. Een prestigieuze prijs die de regio ondermeer won voor de duurzame, toeristische transformatie op 15 jaar tijd van 0 naar 368 miljoen euro en 5.800 voltijdse banen. Een transformatie die mede te danken is aan de samenwerking binnen de regio. Een samenwerking die dankzij de ‘Dit is Parkstad Nacht’ voor een groot publiek zichtbaar wordt en tevens het nieuwe toeristische seizoen inluidt. ‘Dit is Parkstad Nacht’ is mede mogelijk gemaakt door VVV Zuid-Limburg, Stadsregio Parkstad en provincie Limburg.


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin