Explosieve groei passagiers Maastricht Airport | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-03-2019, 08:46
 

Meest bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 1 bft WNW
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:30
zonsondergang: 18:58
Meer verwachtingen...
 
16-04-2018
Deel dit op:

Explosieve groei passagiers Maastricht Airport

MAASTRICHT – Online reisbureau dé VakantieDiscounter ziet een zeer opvallende groei in reizen vanaf Maastricht Aachen Airport. Ten opzichte van vorig jaar heeft de organisatie de hoeveelheid passagiers zien verzesvoudigen. Ook de luchthaven van Eindhoven laat een interessante groei zien. Deze groei gaat ten koste van Schiphol, die haar aandeel vluchten heeft zien afnemen.

Maastricht Aachen Airport als strategische zet
De cijfers van dé VakantieDiscounter worden gestaafd door de kwartaalrapportages van het CBS. Deze laten eveneens zien dat regionale luchthavens steeds meer passagiers verwerken. Luchtvaartbedrijven als Corendon zetten zeer specifiek in op regionale luchthavens als Maastricht, nu de rek er op Schiphol uit is en uitbreiding van Lelystad Airport -naar het eruit ziet- nog lang niet gerealiseerd is. Hierdoor heeft zij het aantal bestemmingen vanaf Limburg flink uitgebreid; een strategische zet.

Dit ziet ook Thijs Keukenmeester, marketingmanager van dé VakantieDiscounter, terug: “Rotterdam en Eindhoven zaten afgelopen jaar ook al in de lift, maar Maastricht maakt dit jaar echt een inhaalslag door de uitbreiding van het aanbod vakantievluchten. Qua marketing hebben wij niets specifieks ondernomen. Klanten hebben de luchthaven zelf op onze website geselecteerd.”

Opvallende trends
Wat betreft stedentrips staat Dubai met stip op één in het eerste kwartaal. Dat geldt zowel voor mensen die met als mensen die zonder kinderen reizen. Bij beide doelgroepen zijn Rome en Barcelona eveneens populair. Kortom, de top drie blijkt uit dezelfde bestemmingen te bestaan. Verschil ontstaat hierna: met kinderen vliegen we graag naar Marrakech (9,7%) en New York (9%) en zonder kinderen liever naar Valencia (9,3%) en Praag (9,2%).
Twee opvallende trends ten opzichte van vorig jaar: ondanks haar hoge positie zag New York haar populariteit behoorlijk dalen, namelijk met 24% en blijken reizigers minder geld uit te geven aan vakanties, namelijk 6%.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin