Fiet­sen op de agen­da in Zuid-Lim­burg | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:55
 

Deels zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
09-01-2019
Deel dit op:

Fiet­sen op de agen­da in Zuid-Lim­burg

MAASTRICHT – Zuid-Limburg gaat fietsend het jaar in met de lancering van Op de Pedalen. Maandag 14 januari 2019 wordt, in het bijzijn van gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en betrokkenen op het gebied van fiets, het online platform van ‘Op de Pedalen’ gepresenteerd. Deze beweging in de vorm van een online én offline platform moet mensen bewustmaken van de betekenis van fietsen.

Zo aan het begin van het jaar zijn we allemaal bezig met onze goede voornemens. Afvallen, duurzamer leven, bijdragen aan een beter milieu. Waar we niet altijd aan denken, is dat de gemakkelijkste oplossing al voorhanden is: vaker op de fiets stappen.

“Uit diverse onderzoeken blijkt dat hier in het zuiden minder wordt gefietst op dagdagelijks niveau dan in de rest van ons land. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Onze fiets is zo gewoon, maar óók bijzonder”, aldus gedeputeerde Geurts.

Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en gezond Zuid-Limburg. Op de Pedalen is een online én offline platform dat mensen bewust maakt van de betekenis van fietsen. “Als we de fiets willen stimuleren, is goede infrastructuur natuurlijk noodzakelijk. Maar we moeten ook aandacht besteden aan bewustwording en het gedrag van mensen”, aldus gedeputeerde Geurts.

Maandag 14 januari wordt het online platform van Op de Pedalen gelanceerd. Dit platform brengt de komende jaren alles op gebied van fiets in Zuid-Limburg op inspirerende wijze samen, zodat de zichtbaarheid van ‘het fietsen’ wordt vergroot. Van bijzondere burgerinitiatieven tot recreatief fietsen en van sportieve fietsers tot tips voor de fiets-forens.

De presentatie van het platform vindt plaats bij De Domijnen in Sittard en zal behalve het online platform ook de nieuwste of meest bijzondere fietsinitiatieven van deze regio laten zien. Tevens vindt de Limburgse première plaats van de unieke docufilm Gewoon Fietsen (Why we Cycle).

Op de Pedalen is een initiatief van Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Gemeente Maastricht, Gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin