Fiet­sen op de agen­da in Zuid-Lim­burg | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 12:40
 

Meest bewolkt
26°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 57%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 6
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
08-11-2018
Deel dit op:

Fiet­sen op de agen­da in Zuid-Lim­burg

MAASTRICHT – Vanaf het najaar van 2018 gaat Zuid-Limburg op de pedalen. Gisteren is tijdens een kick-off bijeenkomst met gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en betrokkenen op het gebied van fiets de beweging ‘Op de Pedalen’ gestart. Op de Pedalen is een initiatief van Provincie Limburg, Gemeente Heerlen, Gemeente Maastricht, Gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar.

“Uit diverse onderzoeken blijkt dat hier in het zuiden minder wordt gefietst dan in de rest van ons land. En dat terwijl fietsen zoveel doelen dient: het is leuk, je wordt er gezonder én gelukkiger van en je draagt ook nog eens bij aan een prettigere leefomgeving en een schoner klimaat. Onze fiets is zo gewoon, maar óók bijzonder” aldus gedeputeerde Geurts.

Kortom, fietsen is een van de oplossingen in de transitie naar een duurzaam en gezond Zuid-Limburg. Op de Pedalen lanceert voor het einde van het jaar een online én offline platform dat mensen bewustmaakt van de betekenis van fietsen.

Tijdens de kick-off van Op de Pedalen zijn gisteren betrokkenen, onder wie beleidsmakers, wetenschappers en ondernemers, op de hoogte gebracht van dit initiatief. Gezamenlijk wordt nu verder gewerkt aan de ontwikkeling van Op de Pedalen. Eind dit jaar zal het online platform van Op de Pedalen in de lucht zijn.

In Limburg geloven we in mobiliteit zonder grenzen. We spelen in op nieuwe ontwikkelingen die reizen duurzamer, veiliger en prettiger maken. Op de Pedalen is daar een voorbeeld van. Lees meer op www.mobiliteitzondergrenzen.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin