Fotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’ | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 14:47
 

Regen
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
05-11-2018
Deel dit op:

Fotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’

LANDGRAAF – Zo’n 700 foto’s afkomstig van 132 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van de fotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’ die Stichting het Limburgs Landschap dit jaar  organiseerde. Uiteindelijk bepaalt u wie de winnaar gaat worden van de hoofdprijs van € 500,-.

Cultureel erfgoed
De invloed van de mens op onze landschappelijke omgeving is groot. Lanen, holle wegen, hoogstamboomgaarden, amfibieënpoelen of heidevelden hebben het Limburgse landschap gemaakt tot wat het nu is. Het thema ‘CULTUREEL ERFGOED’ werd, gezien het grote aantal inzendingen, enorm gewaardeerd. Vooral de kwaliteit van de ingezonden foto’s uit de natuurgebieden van Stichting het Limburgs Landschap stemde de jury uiterst tevreden.

Het Limburgs Landschap: ‘Mooi dichtbij’
Van Chateau Neercanne tot Fort Hazepoot bij Arcen en van de Stockxhof in Landgoed Exaten tot de Belletboomgaard bij Cottessen. Door heel Limburg heeft Het Limburgs Landschap aantrekkelijke natuurgebieden die het bezoeken meer dan waard zijn. Het culturele erfgoed met molens, boerderijen, kastelen, kapellen en veldkruizen maken daar onlosmakelijk deel van uit. Samen vormden zij het uitdagend decor van de fotowedstrijd ‘CULTUREEL ERFGOED’.

Een fotoboek voor uw stem?
Uit de ruim 700 inzendingen zijn door de fotojury 36 foto’s uitgekozen die worden opgenomen in het fotoboek ‘2018, 36 winnaars’. Deze zullen in 2019 ook geëxposeerd gaan worden in het Kasteel Arcen, maar u kunt ze ook nu al bekijken op www.limburgs-landschap.nl.

Een vakjury heeft uit deze 36 foto’s uiteindelijk 12 foto’s geselecteerd die gaan strijden om de hoofdprijs van maar liefst € 500,-. Iedereen kan eenmalig een stem uitbrengen op één van de 12 foto’s via www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl. Stemmen kan tot en met zondag 25 november; de winnaar wordt medio december bekend gemaakt. Onder de publieksstemmers wordt o.a. een aantal fotoboeken verloot. Stemmen dus!

Foto: Door uw stem uit te brengen op www.fotowedstrijdlimburgslandschap.nl, bijvoorbeeld op die van Stan Geurts van Kasteel Montfort bij Landgoed Rozendaal, bepaalt u mee wie de winnaar van de fotowedstrijd ‘Cultureel Erfgoed’ van Het Limburgs Landschap gaat worden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin