Gevaarlijke bomen worden zitbank | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:40
 

Deels zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
02-11-2018
Deel dit op:

Gevaarlijke bomen worden zitbank

MAASTRICHT – Het Limburgs Landschap beheert haar terreinen zo dat de soortenrijkdom vergroot wordt. Tegelijkertijd stelt zij ook al haar natuurgebieden open zodat die door mensen bezocht kunnen worden. Soms vraagt dat om maatwerk. Zo weet iedereen dat dood hout een bron van nieuw leven is. Tegelijkertijd kunnen vallende takken van dode bomen gevaarlijk zijn voor bezoekers.

Om die twee belangen te verenigen heeft Het Limburgs Landschap een grote beuk in het Cannerbos bij Maastricht ingekort. Daarbij is de stam met onderste deel van de takken blijven staan. De beuk was zwaar aangetast door reuzenzwam en sterft dus af. Verder is een afstervende es met ‘essentaksterfte’ omgezaagd en die laat Het Limburgs Landschap in het bos liggen.

Nieuwe zitbank
De omgezaagde dikke es is na de kap meteen omgebouwd tot een lekkere zitbank. Bezoekers hebben vanaf daar een mooi uitzicht. Ook weten ze dat de boom in de komende decennia langzaam in de natuur opgenomen wordt en zo nieuw leven geeft. Een mooie combinatie van natuurbeheer en publieksveiligheid.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Patrick Kloet


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin