Grensoverschrijdende fietsroute blijft beschikbaar | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 18:58
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
15-08-2018
Deel dit op:

Grensoverschrijdende fietsroute blijft beschikbaar

LANDGRAAF – Van 23 mei t/m 22 juli vond het erfgoedfestival Over Grenzen plaats in Gelderland, Limburg en Noordrijn-Westfalen. Meer dan 100 organisaties organiseerden in deze periode bijna 300 activiteiten variërend van lezingen en tentoonstellingen tot theatervoorstellingen en fiets- en wandelroutes. Verschillende activiteiten lopen ook na afloop van het festival nog door. Ontdek deze zomer bijvoorbeeld de 900 kilometerlange fietsroute langs de grens van het oude hertogdom Gelre.

Fietsen over Grenzen
Als een van de rode draden van het erfgoedfestival is er een fietsroute ontwikkeld langs de grens van het oude hertogdom. Uiteraard kan de route ook nu nog steeds gefietst worden. De route loopt langs de grens van de huidige provincie Gelderland en door een deel van Limburg en voert langs bijzondere historische locaties en door prachtige natuur. Ontdek de veelzijdigheid van de Achterhoek, de Veluwe, het Rivierengebied en het Overkwartier. De route is opgedeeld in 43 verschillende trajecten die ook apart te fietsen zijn. Bekijk de route op route.nl/erfgoed-festival.

Prijswinnaar ‘Rondje boven Gelderland’ bekend
Als routepartner van het erfgoedfestival 2018 zette het Kadaster een prijsvraag uit bij de 900 kilometerlange fietsroute. Jarinka Heijink uit Renkum is de gelukkige winnaar van een rondje boven Gelderland. Door middel van het goed beantwoorden van 15 vragen over locaties aan de route wint zij een tochtje boven Gelderland vanaf vliegveld Teuge.

Kijk voor meer informatie over de doorlopende activiteiten van het erfgoedfestival op erfgoedfestival.nl/agenda.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin