Grote kans op winters weekend met sneeuw | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
06-12-2017, 19:58
 

Bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:24
zonsondergang: 16:32
Meer verwachtingen...
 
06-12-2017
Deel dit op:

Grote kans op winters weekend met sneeuw

LANDGRAAF – Vanaf vrijdag kent het weer een winters karakter. Overdag wordt het slechts 3-5 graden. De gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Er is een grote kans op stevige winterse buien met hagel, natte sneeuw, onweer en windstoten. Tijdens intensieve natte sneeuwbuien kan het landschap tijdelijk wit kleuren. Op de Limburgse heuvels kan het voor langere tijd wit worden.

Zaterdag neemt de kans op een wit landschap verder toe. Er vallen dan nog hoofdzakelijk sneeuwbuien met kans op een klap onweer. Op de Limburgse heuvels ligt de maximumtemperatuur maar net boven nul en kan, wanneer er voldoende buien overtrekken, een sneeuwdek van enkele centimeters ontstaan. ’s Nachts vriest het tijdens opklaringen enkele graden en kleuren sneeuwbuien het landschap op verschillende plaatsen wit.

Zondagmiddag nadert vanuit het westen een neerslagzone met zachtere lucht. Voordat de zachtere lucht ons land binnendringt is het nog lang koud met temperaturen dichtbij het vriespunt. De neerslag begint daardoor mogelijk als sneeuw, waarbij in het hele land een tijdelijk sneeuwdek van 2-5 cm zou kunnen ontstaan. Zoals het er nu naar uitziet zal de neerslag uiteindelijk overgaan van sneeuw in regen.

Bron: Weeronline.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin