Het Geld van de Sjeik – nieuwe serie met zondag in aflevering 1: Arabieren in Vaals | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-07-2019, 15:41
 

Meest zonnig
23°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 1 bft NO
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:42
zonsondergang: 21:44
Meer verwachtingen...
 
26-11-2018
Deel dit op:

Het Geld van de Sjeik – nieuwe serie met zondag in aflevering 1: Arabieren in Vaals

HILVERSUM / VAALS – Arabieren uit de Golfstaten die veel te besteden hebben, we zien ze steeds vaker in Nederland. Ze reizen doorgaans in kleine gezelschappen en de kleding outlets staan altijd op hun ‘must-do’ lijstjes. Maar wat zoeken ze verder in Nederland? Waarom kopen ze huizen in het dorpje Vaals in Zuid-Limburg? En hoe verkoop je eigenlijk diamanten of Delfts Blauw aan deze steenrijke toeristen?

In Het Geld van de Sjeik gaat presentator Tarik Yousif op zoek naar antwoorden en zien we niet alleen hoe Nederland zich voorbereidt op de komst van steeds meer rijke Arabieren uit het Midden-Oosten, maar ook hoe het is voor Nederlanders om in Dubai te wonen en mee te profiteren van de het geld van de sjeik?

Zondag 2 december om 16.25 uur op NPO 2
Aflevering 1: Vaals
Het Limburgse dorp is bij veel Nederlanders vooral bekend vanwege het Drielandenpunt. Maar sinds enkele jaren hebben ook veel Arabieren uit de Golfstaten de plaats ontdekt. Het vakantiepark zit regelmatig bovengemiddeld vol met Arabische families. Nu worden er ook huizen in de omgeving gekocht. De Limburgers moeten er erg aan wennen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin