In de sauna met Willem-Alexander en Máxima | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-03-2019, 13:39
 

Bewolkt
8°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 65%
windsnelheid: 1 bft WNW
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:27
zonsondergang: 18:59
Meer verwachtingen...
 
27-02-2018
Deel dit op:

In de sauna met Willem-Alexander en Máxima

LANDGRAAF – Naast Doutzen Kroes, Chantal Janzen en Arie Boomsma zouden we het liefst Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een keer tegenkomen in de sauna. Dit blijkt uit een onderzoek van VakantieVeilingen onder meer dan 2000 saunagangers. De veilingsite wilde meer te weten komen over deze rustzoekers. Het koningspaar tegen het lijf lopen was één van de verrassende wensen. Gunnen we ze een dagje relaxen of zijn we stiekem nieuwsgierig naar hun Adam en Eva kostuum?

Mannen geen moeite met naakt zijn
Naakt zijn is natuurlijk een onvermijdelijk topic als het gaat om sauna’s en wellness. Opmerkelijk is dat de mannen minder moeite hebben met naakt een gemengde sauna bezoeken dan vrouwen. Bijna 90% gaat graag poedeltje naakt, tegenover 75% van de vrouwen. Zegt dat iets over mannen of over de vrouwen?

Een bier- of wijnsauna zien we wel zitten
Als we een sauna mochten verzinnen, dan blijkt een bier- of wijnsauna erg gewild. Toch is dit geen gek idee. In IJsland is er namelijk al een bierspa. Bij Bjórböðin Spa in Dalvik kun je baden in bier en ondertussen een pilsje drinken. Maar ook de wijnsauna bestaat al. In Japan, op 2 uur rijden van Tokio, ligt Hakone Kowakien Yunessun Spa. Naast gewone heetwaterbronnen vind je er baden gevuld met populaire drankjes, zoals rode wijn, groene thee en koffie. Niet alleen ontzettend leuk, het is ook nog eens goed voor je huid!

Naast drankjes, zien we een chocoladesauna, appeltaartsauna en buffetsauna ook wel zitten. Maar niet alleen eten & drinken trekt ons aan, ook activiteitensauna’s lijken ons wel wat; een lachsauna, meditatiesauna, disco-sauna, spelletjes-sauna en, ja hoor, de Netflix-sauna.

Te duur reden om niet naar de sauna te gaan
Te druk en vooral te duur zijn veelgenoemde redenen om niet naar de sauna te gaan. Dat verklaart misschien waarom maar 10% van de respondenten hun saunatickets bij de sauna zelf koopt. De rest scoort ze via dealsites, waarvan 80% bij VakantieVeilingen. Bij de veilingsite bied je al vanaf € 1,- mee op de beste sauna’s. En tot 4 maart staat de website speciaal in het teken van de Saunaweken!


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin