Kasteeltuinen Arcen voor 3e jaar op rij uitgekozen tot Leukste uitje van Limburg | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:31
 

Deels zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 44%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
11-01-2018
Deel dit op:

Kasteeltuinen Arcen voor 3e jaar op rij uitgekozen tot Leukste uitje van Limburg

ARCEN – Kasteeltuinen Arcen mag zich net als in 2016 én in 2017 ook dit jaar weer het ‘Leukste uitje van Limburg’ noemen. Kasteeltuinen Arcen won voor het 3e jaar op rij een gouden award in de ANWB-verkiezing ‘Het leukste uitje van…’. Parkmanager Rob Rambags van Kasteeltuinen Arcen ontving afgelopen dinsdag de gouden award uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB.

‘Leukste uitje’ verkiezing door ANWB
De verkiezing ‘Het leukste uitje van..’ werd voor de achtste keer georganiseerd door Land van ANWB, het platform van ANWB voor uitjes in Nederland. Tijdens de verkiezingsperiode werd er massaal gestemd. Meer dan 100.000 mensen brachten hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. De uitreiking van de prijs vond dinsdag 9 januari jl. plaats tijdens een awardshow op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Kasteeltuinen Arcen valt opnieuw in de prijzen!
Het team van Kasteeltuinen Arcen mocht ook dit jaar weer de 1ste prijs in ontvangst nemen in de categorie ‘Leukste uitje van Limburg’. In 2016 en 2017 won het bloemen- en plantenpark uit Arcen ook al. Kasteeltuinen Arcen scoorde, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers onder alle Limburgse uitjes en is daarmee de winnaar van 2018. Een van de reacties van de leden op het winnende uitje: “De Kasteeltuinen zijn erg mooi. Iedere keer is er weer iets nieuws. Prachtig onderhouden. En het personeel is heel vriendelijk”. De zilveren award ging dit jaar naar Kasteelpark Born in Born en de bronzen award naar de Miljoenenlijn in Simpelveld. Gaia Zoo in Kerkrade is de prijswinnaar in de landelijke categorie (voor attracties met meer dan 450.000 bezoekers).

Voor Kasteeltuinen Arcen is het winnen van de verkiezing een mooie kroon op afgelopen seizoen. De positieve beoordelingen geven aan dat het park is geslaagd in haar opzet om mooie herinneringen te creëren voor de bezoekers. Het winnen van de prijs laat ook zien dat het type beleving dat Kasteeltuinen Arcen biedt, cultuurhistorie en natuurbeleving combineren met activiteiten, helemaal van deze tijd is en dat deze manier van vrijetijdsbesteding gewaardeerd wordt.

Terugblik seizoen 2017
Kasteeltuinen Arcen kijkt terug op een mooi en succesvol tuinseizoen. Het park ontving meer dan 175.000 bezoekers, er werden verbeteringen doorgevoerd en nieuwe elementen toegevoegd.

Zo werd er een Aaiweide gerealiseerd voor de jongste bezoekers en een van de restaurants werd grondig verbouwd. Ook werd Theaterfestival Cirque de la Lune toegevoegd aan de evenementenkalender en de unieke Steinway-Welte vleugel speelde na een lange en intensieve restauratieperiode weer voor het eerst sinds decennia concerten in de salon van het Kasteel.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin