KlimClassic stevent af op succesvolle 15e editie | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
22-05-2019, 11:02
 

Meest zonnig
13°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 0 bft W
UV-Index: 3
zonsopgang: 05:39
zonsondergang: 21:30
Meer verwachtingen...
 
07-05-2018
Deel dit op:

KlimClassic stevent af op succesvolle 15e editie

MAASTRICHT – Zo’n 5000 wielrenners zullen aanstaande donderdag op Hemelvaartsdag dé klimtoertocht van het jaar aangaan. De toertocht met start en finish in Maastricht wordt al voor de 15e keer gehouden. De ambitieuze toerfietsers kunnen kiezen voor twee attractieve routes door de Belgische Voerstreek en de Ardennen.

De KlimClassic is voor de geoefende toerfietser een van de hoogtepunten van het jaar. Met 1.400 hoogtemeters op de 110 kilometer route en maar liefst 2.600 hoogtemeters op de 170 kilometer route, een pittige uitdaging voor Nederlandse begrippen. Aan populariteit heeft de organisatie niets te klagen. Met maximaal 5000 beschikbare startplaatsen, lijkt het erop dat ook dit jaar dit aantal behaald zal worden.

“Er zijn nog startplaatsen beschikbaar maar met de huidige weersvoorspellingen verwachten we de nodige inschrijvingen in de komende dagen. De route heeft een aantal wijzigingen ondergaan ten opzichte van vorig jaar, waardoor hij nog mooier is geworden. Na de bekendmaking van de nieuwe routes enkele weken geleden, zijn de aanmeldingen weer heel hard gegaan.” Aldus Dimitri Bonthuis, Manager Cycling bij organisator Golazo.

“Hoogtepunten op de route zijn de beklimmingen Voie de Chars (op de 110 & 170 km route), de Chambralles (170 km) en La Redoute (170 km). Op deze drie beklimmingen is er ook tijdregistratie. En voor de winnaars hebben we een toepasselijke prijs, namelijk een speciale KlimClassic bolletjestrui.”

De KlimClassic is voor veel deelnemers een uitstekende voorbereiding voor de Alpe d’Huzes, Passo dello Stelvio, Grandfondo Mont Ventoux of de Marmotte Granfondo Alpes. Golazo is in Nederland ook organisator van de Classico Boretti, deze tocht staat twee dagen na de KlimClassic op de planning. De KlimClassic en Classico Boretti zijn onderdeel van We Are Cycling. Elk jaar organiseert We Are Cycling ongeveer 90 fietstoertochten in o.a. Nederland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Oostenrijk voor gepassioneerde fietsers van elk niveau.

Meer informatie over de KlimClassic is te vinden op www.klimclassic.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin