Koning neemt Groene Loper in gebruik | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
16-02-2019, 20:31
 

Meest bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 0 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:48
zonsondergang: 17:54
Meer verwachtingen...
 
29-03-2018
Deel dit op:

Koning neemt Groene Loper in gebruik

MAASTRICHT – Koning Willem-Alexander opende vandaag samen met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de zogeheten Groene Loper in Maastricht.

In aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens en Maastrichts burgemeester Annemarie Penn-te Strake onthulde de Koning het kunstwerk D’n Ingel van de Meerssense kunstenaar Wil van der Laan. De openingshandeling aan de rotonde van de Scharnerweg trok veel belangstelling van omwonenden en andere geïnteresseerden.

De Groene Loper is de naam van de ruim twee en een halve kilometer lange strook waar vroeger de snelweg A2 met vele stoplichten dwars door Maastricht liep. De snelweg is de afgelopen jaren ondertunneld, kosten € 1,2 miljard. Ook de Provincie de gemeenten Maastricht en Meerssen hebben hier aan bijgedragen.

Op het dak van de tunnel is een park aangelegd met wandelpaden en veel groen. Oude flats zijn gesloopt en in de komende jaren is er plaats voor nieuwe huizen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat noemde de uitvoering van de tunnelaanleg en de groene loper in Maastricht een voorbeeld. “Dit is wat ik voor ogen heb als er nieuwe infrastructuur moet worden aangelegd. Vooral de leefbaarheid van de bewoners moet verbeteren. Het was vroeger voor de omwonenden geen pretje, deze snelweg, en ook niet tijdens de bouw van de tunnel. Ik realiseer me dat. Het is een topprestatie van de duizenden medewerkers geweest dat het draagvlak is gebleven.”

Bron: Provincie Limburg


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin