Leerlingen Emma College in finale Buma Music Academy - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
22-04-2017, 11:13
 

Bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 bft WNW
UV-Index: 2
zonsopgang: 06:28
zonsondergang: 20:44
Meer verwachtingen...
 
01-06-2015
Deel dit op:

Leerlingen Emma College in finale Buma Music Academy

HEERLEN – De verrassing was groot voor de leden van Second Volume van het Emma College te Heerlen toen ze hoorden dat ze waren geselecteerd voor de finale van de Buma Music Academy op 24 juni aanstaande in Amsterdam. Samen met 17 andere deelnemers maken zij die dag uit wie zich de Beste Schoolact van 2015 mag noemen.

De Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur en heeft als doel het muziekonderwijs in Nederland te ondersteunen. Dit jaar doen meer dan 350 scholen in het Voortgezet Onderwijs mee met een gratis lesprogramma met motiverende instructie-video’s, interactieve opdrachten en zelfs een popquiz.

Dankzij gratis toegang tot professionele software kunnen de leerlingen bovendien zelf leren hoe ze muziek kunnen componeren, produceren en remixen. Aan elke schoolact wordt een professionele ‘Music Master’ gekoppeld, waaronder bekende muzikanten als Leona Philippo, Niels Geusebroek en Willie Wartaal. Zij helpen en inspireren de leerlingen in hun projecten en begeleiden ze bij het samenstellen van een eigen school-act. Music Master Niels Geusebroek zal Second Volume begeleiden.

Om zich te kwalificeren voor de finale hadden de leden van Second Volume van het Emma College te Heerlen net als de andere deelnemers een zelfgemaakte videoclip ingestuurd. Nu ze – met de hele klas als fanclub – zijn geselecteerd, hebben ze de kans op te treden voor een bomvolle Q Factory in Amsterdam.

Daarvoor moeten ze wél bij de drie uiteindelijke finalisten komen, die op 24 juni door de Music Masters worden geselecteerd. Die finalisten treden dan op voor een jury bestaande uit Sven Hammond, DJ Billy The Kit en Dennis van Leeuwen (Kane). Daarnaast krijgen de leerlingen workshops van Roel van Velzen, Tim Wes, Ares en Maxime Barlag (Mister and Mississippi).

PEER (de winnaar van vorig jaar) is ook aanwezig. Een bekende Nederlandse rapper zal optreden.


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin