Leerlingen planten bloemen in GaiaZOO | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-03-2019, 23:19
 

Meest bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 75%
windsnelheid: -1 bft NW
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:27
zonsondergang: 18:59
Meer verwachtingen...
 
22-05-2017
Deel dit op:

Leerlingen planten bloemen in GaiaZOO

KERKRADE – Op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit, hebben 30 leerlingen van groep 6 van basisschool De Diabolo wilde bloemen geplant in GaiaZOO. In totaal werden ruim honderd plantjes gepoot en werd bloemzaad gezaaid.

Alle planten zijn belangrijke waard- en voedselplanten voor bijen en vlinders. Het nieuwe berberapenverblijf werd vandaag voorzien van de nieuwe plantjes. Zo kunnen niet alleen de wilde insecten ervan genieten, maar ook de bezoekers en de berberapen.

De ruime dierverblijven in GaiaZOO zijn op natuurlijke wijze aangelegd, zodat de dieren er goed hun soorteigen gedrag kunnen vertonen. De Limburgse ZOO hecht echter ook veel waarde aan de wilde natuur in en rond de dierverblijven. Een grote diversiteit aan wilde planten, insecten, bodemdieren, vogels, paddenstoelen etc. houdt de natuur gezond. De tientallen plantjes van wilde tijm, aster, ereprijs, kattenstaart en hyssop die geplant zijn, zullen een keur aan insecten aantrekken. Deze zorgen niet alleen voor de bestuiving van de bloemen, maar maken tevens de natuur en de beleving ervan nóg avontuurlijker.

BioBlitz: op zoek in de natuur
Om aandacht te vragen voor de regionale biodiversiteit organiseert GaiaZOO, als enige dierentuin van Nederland, op 10 en 11 juni een BioBlitz: 24 uur lang inventariseren experts alle planten en dieren die in GaiaZOO groeien, vliegen, lopen, kruipen, zwemmen en bloeien. Tevens zijn er voor jong en oud allerlei leuke en leerzame activiteiten te doen, onder leiding van natuurkenners. Ga bijvoorbeeld waterdiertjes zoeken, doe mee aan de paddenstoelen excursie of leer vogelgeluiden herkennen. Bij de diverse informatiekramen ontdekken bezoekers wat ze zelf kunnen doen om de biodiversiteit in hun eigen achtertuin te stimuleren.

Meer info: GaiaZOO.nl/BioBlitz 


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin