Limburgers bezoeken massaal optochten tijdens carnaval | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
16-02-2019, 20:06
 

Meest bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 54%
windsnelheid: 0 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:48
zonsondergang: 17:54
Meer verwachtingen...
 
06-02-2018
Deel dit op:

Limburgers bezoeken massaal optochten tijdens carnaval

LANDGRAAF – Van de Limburgers bezoekt 84,5% tijdens carnaval één of meerdere carnavalsoptochten, waarmee ze de grootste liefhebbers zijn van de carnavalspraalwagens. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun voorkeuren rondom carnaval.

Carnavalstradities in Limburg

Van alle provincies, leven in Limburg de carnavalstradities het meest. Zo geeft 23,3% procent van de Limburgers aan carnaval te vieren als onderdeel van hun cultureel erfgoed en tradities. Brabanders ervaren dit een stuk minder; slechts 14 procent geeft hier aan het culturele aspect van carnaval belangrijk te vinden. Daarnaast gaat liefst 84,5 procent van de Limburgers de straat op om de praalwagens te bewonderen.

Feesten belangrijkste motief Limburgers

Carnaval draait bij de Limburgers voornamelijk om feest. 90,7% van de Limburgers gaat tijdens carnaval uit om feest te vieren, iets meer dan de Brabanders (90,2%). 27,1% geeft zelfs aan dat het feesten de belangrijkste reden is om carnaval te vieren.

Limburgers houden carnaval graag voor zichzelf
De meeste carnavalsvierders (51,52%) zouden het niet erg vinden als er overal in het land een carnavalsfeest komt. Met name de jongere doelgroep van 20 jaar of jonger staat hier erg positief tegenover. Bavaria had onlangs eenzelfde gedachte en lanceerde de actie #Carnavalvrij met als doel om van carnaval een officiële feestdag te maken.

Dit geldt echter niet voor de Limburgers. Zo geeft 71,8% van de Limburgers aan dat carnaval onder de rivieren gevierd hoort te worden.

Limburgers bourgondische carnavalsvierders
Waar het gaat om eten en drinken kiezen Limburgers iets vaker voor een restaurant dan Brabanders. Van de Limburgers geeft 44,1% aan vaak of af en toe in een restaurant te zitten tijdens carnaval, tegenover 40% bij de Brabanders. Brabanders kiezen dan weer vaker voor de snelle hap (43%) in vergelijking met de Limburgers (39,4%).

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op: https://www.feestkleding365.nl/carnaval-2018#regionaal


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin