Limburgers eten graag in hun eigen vakantie-accommodatie | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 15:19
 

Regen
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
08-11-2018
Deel dit op:

Limburgers eten graag in hun eigen vakantie-accommodatie

ROGGEL – Een derde van de Limburgse vakantiegangers eet tijdens een vakantieverblijf niet in een parkrestaurant. Dit blijkt uit het Eten en Drinken Onderzoek 2018 (EDO), dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl uitvoerde onder 1.060 respondenten.

Limburgers gesteld op eigen eten in accommodatie
Vakantieparken hebben doorgaans een ruim aanbod aan restaurants waar vakantiegangers kunnen eten, variërend van de snackbar tot een à la carte restaurant.

Toch blijkt 27% van de Limburgers helemaal geen gebruik te maken van de restaurantfaciliteiten op een vakantiepark. Zij eten liever in hun vakantiehuisje. Ook relatief veel Brabanders (25%) mijden het bezoek aan parkrestaurants en koken liever zelf.

Zuid-Hollanders en Gelderlanders eten daarentegen liever ‘buiten de deur’. 91% van de vakantiegangers uit deze provincies heeft tijdens hun verblijf minimaal één keer gegeten bij een parkrestaurant.

Limburgers eten het minst ongezond op een vakantiepark
De gemiddelde vakantieganger eet vrij ongezond op een vakantiepark. De helft van de respondenten (50%) geeft aan minder gezond te eten tijdens hun vakantieverblijf.

Ter vergelijking: van de Limburgers eet 22% minder gezond op een vakantiepark. Het merendeel van de Limburgse vakantiegangers (65%) geeft aan, op een vakantiepark net zo gezond te eten als thuis.

Gelderse vakantiegangers zijn als ongezondste eters uit het onderzoek gekomen; 63% van de onderzochte Gelderlanders geeft namelijk aan, thuis gezonder te eten dan op een vakantiepark.

Meer resultaten van het Eten en Drinken Onderzoek 2018 zijn te vinden op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/eten-drinken-onderzoek/


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin