Maaslijn nog veiliger door toezichthouders | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 16:01
 

Meest zonnig
28°C
gevoelstemperatuur: 28°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 39%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
27-02-2014
Deel dit op:

Maaslijn nog veiliger door toezichthouders

VENRAY – Het reizen op de Maaslijn nog een stukje veiliger en aangenamer maken. Dat is de taak van de toezichthouders die sinds kort in de treinen en in de stationsgebieden van de Veolia-lijn tussen Roermond en Nijmegen hun werk doen. De toezichthouders presenteerden zich donderdag 27 februari aan de pers. Een speciale nieuwsbrief informeert de reizigers op de Maaslijn over het project met de toezichthouders.

Opleiding
De toezichthouders opereren in opdracht van het Platform Sociale Veiligheid Maaslijn. De toezichthouders zijn deels beveiligers in opleiding en voor een ander deel mensen die al langer zonder werk zitten en willen terugkeren op de arbeidsmarkt. Ook de herintreders hadden een opleiding voor het werk. De medewerkers zijn in dienst van twee bedrijven. De gemeenten betalen tijdelijk een deel van de loonkosten.

Service verlenen
Ike Busser is voorzitter van het Platform Sociale Veiligheid Maaslijn en wethouder van de gemeente Venray. Hij legt uit: “De toezichthouders zijn er in de eerste plaats om service te verlenen. Tegelijkertijd voorkomen zij door hun aanwezigheid dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen. Mocht er sprake zijn van een strafbaar feit, dan roepen zij de hulp in van politie of de BOA’s van Veolia. Ze hebben zelf namelijk geen BOA bevoegdheid en kunnen geen proces verbaal opmaken of boetes uitschrijven.”

Op weg helpen
De toezichthouders werken in koppels als vliegende brigades. Ze verplaatsen zich per trein tussen de stations op de Maaslijn. Soms in de ochtend- en soms in de avonduren. Ook bij evenementen zoals carnaval worden ze ingezet. Eén van de toezichthouders die reizigers op de Maaslijn tegenkomen is de 25-jarige Tatiana Zeelen. “Wij zijn er in de eerste plaats voor de reizigers. We controleren geen kaartjes en delen geen boetes uit. Wij helpen de mensen op weg en beantwoorden vragen op de stations”, legt ze uit. Tatiana zit al meer dan anderhalf jaar zonder werk. Ze is blij dat zij deze kans krijgt om weer aan de slag te gaan. “Ik hoop natuurlijk dat ik zo weer makkelijker aan een baan kom.”

Mooi voorbeeld van social return
Voor Busser is het project dan ook een mooi voorbeeld van social return. “Mensen investeren in zichzelf en de overheid investeert in mensen. Een mes dat van twee kanten snijdt. En bovendien een bewijs dat veel partijen -gemeenten, provincie en bedrijfsleven- vruchtbaar samenwerken.” Ike Busser overhandigde donderdag 27 februari op het station Blerick een eerste exemplaar van De Maaslijn Reizigersspecial aan de pers. In de special lezen reizigers alles over het toezichtproject en de andere activiteiten van het Platform Sociale Veiligheid Maaslijn.

Foto: Twee toezichthouders overhandigen Ike Busser de eerste reizigersnieuwsbrief. Rechts op de foto Piet Loven van Veolia Transport.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin