Mijnlampen gezocht | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-07-2019, 15:34
 

Meest zonnig
23°C
gevoelstemperatuur: 25°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 1 bft NO
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:42
zonsondergang: 21:44
Meer verwachtingen...
 
24-10-2018
Deel dit op:

Mijnlampen gezocht

KERKRADE – Stichting het Limburgs Landschap is op zoek naar oude mijnlampen die gebruikt gaan worden voor de herinrichting van het monumentale complex Nieuw Ehrenstein, dat ligt in de Anstelvallei in Kerkrade.

Het compleet vervallen boerderijcomplex, met eeuwenoude villa, wordt op dit moment gerestaureerd. In een deel van de historische boerderij komt horeca.

Het Limburgs Landschap wil graag dat toekomstige bezoekers hier informatie kunnen krijgen over haar eigen geschiedenis en die van de streek. Om de inrichting van het pand daarbij te laten aansluiten is het idee ontstaan om grote ‘kroonluchters’ te maken van mijnlampen met duurzame led-verlichting. Omdat het om een groot gebouw gaat zijn er ook zeker tientallen mijnlampen nodig.

Gezien de geschiedenis van hele generaties mijnwerkers moeten er nog vele mijnlampen aanwezig zijn. Daarom hoopt Het Limburgs Landschap op hulp uit de streek. De eerste lampen zijn er al. Wie een lamp wil schenken voor deze bijzondere ‘kroonluchters’ kan contact opnemen via info@limburgs-landschap.nl.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Edmond Staal


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin