Musical-lesklas voor tieners | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
27-05-2017, 11:04
 

Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 26°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 46%
windsnelheid: 1 bft OZO
UV-Index: 5
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:37
Meer verwachtingen...
 
23-05-2017
Deel dit op:

Musical-lesklas voor tieners

LANDGRAAF – Jeugdtheaterschool Landgraaf start komend seizoen met een musical-lesklas voor kinderen vanaf 10 t/m 13 jaar. In de musical-lesklas krijgen de cursisten les van een drama-docent én een zang-docent. Daarnaast is er ook aandacht voor dans en beweging.

De drie docenten werken intensief samen en dus ervaart de cursist nóg beter wat musical is: namelijk een synergie (onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn) van spel, zang en dans. De musical-lesklas is bovendien niet alleen geschikt voor het ontwikkelen van de zang-, dans- en acteerkwaliteiten, maar ook goed voor de opbouw van het zelfvertrouwen en het presenteren van jezelf.

Dus houdt uw zoon/dochter van zowel zingen, dansen én acteren? Dan is de musical-lesklas wellicht iets voor hem/haar.

Elk cursusjaar zijn er twee presentatie-momenten: in januari en in juni 2018. De musical-lesklas gaat in 7 lessen voorafgaand aan deze presentatie-momenten aan de slag om een korte presentatie voor te bereiden van een half uur.

De musical-lesklas is de voorloper van de musical-productiegroepen van de jeugdtheaterschool. Het verschil tussen een lesklas en een productiegroep is dat in een lesklas de cursist en zijn/haar ontwikkeling centraal staan. (In een productie-groep staat de voorstelling centraal; een heel cursusjaar lang wordt er gewerkt aan de eindmusical. In een productiegroep wordt er gerepeteerd. In een musical-lesklas krijgen de cursisten les.)

De cursus van de musical-lesklas bestaat uit minimaal 30 lessen. De lessen worden gegeven op dinsdagavond van 17.30-19.00 uur in Theater Landgraaf.  De kosten zijn € 250,-. Theater Landgraaf is een professioneel uitgerust theater  met een verhoogd podium en uitgebreide licht- en geluidsfaciliteiten).

We starten in week 39: dinsdag 26 september 2017 is de eerste les, dit is tevens een proefles.

Op veler verzoek biedt de Jeugdtheaterschool dus nu ook de kans aan jongere kinderen om zich te ontwikkelen op zowel spel- alsook zang- en danskwaliteiten. Er zijn dan ook nog maar een beperkt aantal plaatsen. Indien het maximale aantal cursisten is bereikt wordt uw kind op een wachtlijst geplaatst. Meld uw kind dus tijdig aan! Dat kan vanaf heden door te mailen naar info@theaterlandgraaf.nl U ontvangt dan meer informatie en een inschrijfformulier. Voor vragen: Mira Beckers, tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur).

Zondag 17 september is de Open Dag van de jeugdtheaterschool: aanvang ’s ochtends van 11 tot 12 uur en ’s middags van 13.30 tot 14.30 uur. U kunt dan sfeerproeven in Theater Landgraaf.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin