Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man zoekt vrijwilligers | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Mislukkingsbericht van provider:
Connection Error:http_request_failed
12-09-2017
Deel dit op:

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man zoekt vrijwilligers

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man is al 25 jaar een gastvrij centrum en een inspirerende ontmoetingsplek en leeromgeving waar natuur en duurzaamheid centraal staan. Het biedt een thuisplek voor tien groene organisaties en haar vrijwilligers en is bovendien Toegangspoort van het Grenspark Kempen  ̴Broek. Het centrum is vrij toegankelijk, alle dagen open en trekt jaarlijks zo’n 27.500 bezoekers.

Bij alle activiteiten spelen vrijwilligers een grote rol. Zonder de enthousiaste inzet van deze vrijwilligers zou het centrum niet kunnen functioneren. Om ook in de toekomst al deze activiteiten veilig te stellen zijn we op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam.

We hebben vrijwilligers nodig:
* als gastheer of gastvrouw om in het weekend baliedienst te verrichten;
* als tuinmedewerk(st)er om de tuin te onderhouden;
* als schoolbegeleider om mee te helpen bij de voorbereiding en uitvoering van lesprogramma’s;
* als activiteitenbegeleider om mee te helpen bij de voorbereiding en uitvoering van activiteiten voor kinderen van ongeveer 10 jaar.

Gastheer/gastvrouw
Onze gastvrouwen en gastheren zorgen ervoor dat in het weekend het centrum open is voor het publiek. Ze zijn het visitekaartje van ons centrum en werken altijd met zijn tweeën. Dat kan uiteraard ook met eigen partner, vriend(in) op zaterdag- of zondagmiddag. Uiteraard kunnen zij zelf aangeven wanneer.
Tuinmedewerk(st)er
Bij het centrum ligt een mooie tuin, die bestaat uit twee onderdelen: een stenentuin en een bloementuin. Het beheer en onderhoud van de tuin wordt uitgevoerd door vrijwilligers en aangestuurd door een van hen.
Zij, zowel mannen als vrouwen, werken in een klein team en zouden het fijn vinden als je hen komt versterken. Dat kan op de maandag- en vrijdagmiddag.
Schoolbegeleider
Voor deze functie zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen aan de voorbereiding, het begeleiden en opruimen van lesprogramma’s over de natuur en het milieu.
Zij zijn in de schooltijd zo’n 4 uur per week actief.
Activiteitenbegeleider
Vind je het leuk om met kinderen van 10-12 jaar tijd om te gaan? Dan zou je ook kunnen meehelpen bij de voorbereiding en uitvoering van doe-activiteiten in en rond het centrum. Deze activiteiten vinden plaats op de 3e donderdagavond van de maand.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om hier als vrijwilliger te werken??
Dan ben je van harte welkom in ons Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man op zondagmiddag 8 oktober van 13.00 tot 17.00 uur bij het informatiekraampje op onze jubileum dag FOODT.
Op maandagavond 16 oktober van 19.30 tot 20.30 uur voor de algemene informatieavond. Graag aanmelden voor de bijeenkomst van 16 oktober via info@nmcweert.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin