Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 18:27
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 32%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
04-10-2018
Deel dit op:

Nieuw winterevenement Beleef Kerstival Kerkrade

KERKRADE – Beleef Kerstival Kerkrade is de naam van het nieuwe winterevenement 2018 in het centrum van Kerkrade. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 23 december is het stadscentrum sfeervol aangekleed met kerstbomen, kerstdecoratie en circa 75.000 kerstlampjes. In de weekenden wordt een aantrekkelijke kerstprogrammering verzorgd door Kerkraadse verenigingen, bedrijven en inwoners.

Wethouder Tim Weijers (evenementen & stadsmarketing): “Het wordt een winterevenement van, voor en door Kerkradenaren, waarbij bezoekers van buitenaf uiteraard ook van harte welkom zijn om de bijzondere sfeer en activiteiten mee te beleven!”

Hotspot Hinger Herjods Ruk
Het pleintje Hinger Herjods Ruk, midden in het stadscentrum, is de hotspot van de programmering. “Na gereedkomen van het centrumplan ademt dit pleintje een sfeervolle ambiance uit, waar we graag gebruik van maken”, geeft wethouder Weijers aan.
Kerstverlichting, de in kerstsfeer versierde boom en een podium versterken die sfeer.

Markt
Op de Markt staat een grote nostalgische carrousel uit Kerkrade, aangevuld met eetkramen met oliebollen en Reibekuchen. De Kerststal, met levende schapen, staat rond de grote kerstboom. Tussen Hinger Herjods Ruk en de Markt pendelt een stoomtreintje.

Programmering van, voor en door Kerkrade
Voor de programmering doen wij een oproep aan de Kerkraadse gemeenschap:
basisscholen, muziekverenigingen, toneelclubs, koren, maar ook individuele inwoners kunnen een bijdrage leveren aan Beleef Kerstival Kerkrade. Van, voor en door Kerkrade is hierbij ons motto. De gemeente zal actief op zoek gaan naar groepen, personen en organisaties die actief willen bijdragen, bijvoorbeeld met een optreden of voorstelling. Wie wil meedoen vragen wij via gemeentehuis@kerkrade.nl met ons contact op te nemen. HuB Kerkrade is tijdens Beleef Kerstival Kerkrade geopend en zal regelmatig voor de
programmering beschikbaar zijn. Tijdens het slotweekend bruist de HuB van activiteiten.

Kerstwereld Rolduc
Beleef Kerstival Kerkrade valt voor een deel samen met Kerstwereld Rolduc in Abdij Rolduc. De Rolduckerstraat verbindt het centrum en Rolduc. De straat wordt sfeervol ingericht en nodigt u uit voor een winterwandeling, om zo beide evenementen te bezoeken.
Beleefbus Kerkrade De Beleefbus Kerkrade sluit aan met speciale kerstritten tussen het centrum en Rolduc. Tegelijkertijd worden ook ritten aangeboden met een tour door Kerkrade.

Ondernemers haken aan
De centrumondernemers haken aan, de winkels zijn op de zondagen op 9, 16 en 23 december 2018 geopend. De horecaondernemers en ook de weekmarkt worden gevraagd hun terras en kramen aan te kleden in kerstsfeer. Bedrijven en instellingen uit Kerkrade wordt de mogelijkheid geboden zich te presenteren in de kerstambiance van het centrum.

Een aanpak die past bij Kerkrade!
“Met de aanpak van Beleef Kerstival Kerkrade sluiten we dit jaar aan op de kracht van de stad. Muziek, gezelligheid en sfeer zijn sterke pijlers binnen onze stad. Samen zorgen we dit jaar voor een beleving in het centrum die het aangenaam maakt om er te winkelen, eten en verblijven!”, aldus wethouder Weijers.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin