Platform voor landschapsbeheer in eigen omgeving | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
27-05-2017, 11:04
 

Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 26°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 46%
windsnelheid: 1 bft OZO
UV-Index: 5
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:37
Meer verwachtingen...
 
18-05-2017
Deel dit op:

Platform voor landschapsbeheer in eigen omgeving

Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten lanceren vandaag woensdag 17 mei het nieuwe platform: Buitenkracht! Een overkoepelend platform waar mensen zich kunnen aanmelden om in hun eigen omgeving de handen uit de mouwen te steken.

Vanuit de overheid wordt burgerparticipatie en vermaatschappelijking van natuur en landschap gestimuleerd. Burgers merken dit en zien zich aangemoedigd zelf initiatief te nemen. Maar waar en op welke plek kunnen klussen in de eigen omgeving worden opgepakt?

Intensieve samenwerking
Als antwoord hierop is er een intensieve samenwerking ontstaan tussen Staatsbosbeheer, Stichting IKL, Stichting het Limburgs Landschap en Natuurmonumenten, waaruit Buitenkracht is opgericht. Vanuit het platform wordt de uitvoering gecoördineerd en op een goede manier uitgevoerd. Buitenkracht is dé centrale plek voor activiteiten in het landschap. Er wordt hiermee een belangrijke stap gezet in de vermaatschappelijking van natuur en landschap (bij voorkeur) in de directe omgeving van mensen.

Verbinder en facilitator
Buitenkracht is verbinder en facilitator op het gebied van vrijwilligerswerk in het landschap en wil meer bewustzijn creëren voor de natuur in eigen omgeving. Het platform brengt vraag en aanbod bij elkaar: landschapsorganisaties kunnen er klussen op plaatsen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om de klus uit te voeren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin