Pro­vin­ci­aal geld voor (snel)fiets­pa­den Noord-Lim­burg | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-06-2019, 20:12
 

Zonnig
26°C
gevoelstemperatuur: 26°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 64%
windsnelheid: 2 bft N
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:55
Meer verwachtingen...
 
03-07-2018
Deel dit op:

Pro­vin­ci­aal geld voor (snel)fiets­pa­den Noord-Lim­burg

VENLO – De Provincie Limburg draagt bijna 1,8 miljoen euro bij aan de aanleg van nieuwe fietsroutes in Noord-Limburg. Met de bijdragen wordt een fietsverbinding langs de Maas tussen Belfeld en Arcen aangelegd en wordt de snelle, zogenoemde Greenport Bikeway tussen Venlo en Horst-Sevenum naar America doorgetrokken.

Het geplande fietspad tussen Belfeld en Arcen langs de Maas past in het regionale project Fietsen langs de Maas en is onderdeel van de internationale Maasfietsroute (LF3).

Maasfietsroute
Na overleg met onder meer Limburgs Landschap, Waterschap, Rijkswaterstaat en de betrokken gemeentes is een tracé gekozen met optimaal zicht op de Maas. Het deel tussen Belfeld en Reuver wordt uitgevoerd als dubbel snelfietspad dat aansluit op de bestaande snelle route in Beesel. Hierdoor ontstaat ruimte voor zowel recreatieve fietsers als woon-werk verkeer.
Voor het overige loopt de route over bestaande (veld-)wegen die waar nodig worden aangepast. Tussen Venlo en Arcen wordt eerst nog gebruik gemaakt van bestaande wegen totdat de nieuwe Maasdijken gereed zijn.
Met het totale project is net geen twee miljoen euro gemoeid waarvan de provincie de helft voor haar rekening neemt. De gemeente Venlo betaalt de andere helft.

Snelfietsroute
Voor het doortrekken van de Greenport Bikeway tussen Trade Port Noord in Venlo en Horst-Sevenum naar America betaalt de Provincie Limburg ook de helft van de totale kosten van ruim 1,55 miljoen euro. Nu verbindt deze snelfietsroute sinds juni 2015 industrieterrein Trade Port Noord in Venlo met Horst.

“Een zeer succesvol tracé”, aldus gedeputeerde Eric Geurts, verantwoordelijk voor Fietsinfrastructuur. “Er maken steeds meer fietsers gebruik van deze snelfietsroute, zo blijkt uit metingen en enquêtes. Vooral mensen die op Trade Port werken en scholieren van het Cita Verde College. Fietsen is een gezond én snel alternatief voor de auto of de scooter. Reden te meer om uitbreiding te steunen.”

Verlengen
De Greenport Bikeway is ruim 3,5 meter breed, nu 15 kilometer lang en wordt met vier kilometer verlengd. In de toekomst is het de bedoeling het tracé door te trekken tot Deurne.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin