Provincie steunt bouw peelboerderij Eynderhoof | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-05-2018, 14:53
 

Deels zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 26°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 46%
windsnelheid: 0 bft ZW
UV-Index: 3
zonsopgang: 05:35
zonsondergang: 21:34
Meer verwachtingen...
 
28-08-2017
Deel dit op:

Provincie steunt bouw peelboerderij Eynderhoof

NEDERWEERT-EIND – De Provincie Limburg draagt ‚ā¨ 50.000 bij aan de bouw van een peelboerderij in het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

,,Dit project past precies in ons beleid,‚ÄĚ zegt gedeputeerde Hubert Mackus. ,,Hier wordt niet alleen een typische peelboerderij van weleer gebouwd, die het leven van de peelbewoners van ruim honderd jaar geleden uitbeeldt. Hier zijn 350 vrijwilligers bij betrokken, inclusief de jeugd, die samen het cultuurhistorisch belang er van uitdragen.‚ÄĚ

De totale bouwkosten van de peelboerderij¬† bedragen. ‚ā¨ 133.802,- De rest wordt betaald door de gemeente Nederweert, de Vrienden van Eynderhoof en de ANWB. Het openluchtmuseum in Nederweert-Eind bestaat 25 jaar en is een publiekstrekker met jaarlijks 30.000 bezoekers.

Eynderhoof heeft inmiddels een sterke reputatie en is een landelijk erkend museum. De vrijwilligers organiseren ook mede het jaarlijkse Festeijnder in Nederweert-Eind waarbij oude tijden herleven. Er zijn dan onder meer oude ambachten, straattheater en muziek te zien en te beleven.

Sterke punten van Eynderhoof zijn met name de levende ambachten, die er worden uitgeoefend zoals die van kuiper, smid, korfvlechter, schoenlapper of bakker. ,,Wat mij bijzonder aanspreekt is het vernieuwende karakter van het museum. Ze onderzoeken voortdurend om nieuwe manieren te realiseren om het museum nog aantrekkelijker te maken,‚ÄĚ aldus gedeputeerde Mackus.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin