Realisatieovereenkomst Trambaanfietsroute Maastricht-Aken | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-05-2019, 14:25
 

Bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:41
zonsondergang: 21:27
Meer verwachtingen...
 
17-01-2018
Deel dit op:

Realisatieovereenkomst Trambaanfietsroute Maastricht-Aken

MAASTRICHT – Op woensdag 17 januari 2018 hebben de Provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals een realisatieovereenkomst getekend over de Trambaanfietsroute Maastricht-Aken. Dit is een belangrijke stap in een gezamenlijk proces om de nieuwe fietsroute tussen Maastricht en Aken tot stand te brengen. De ondertekening vond plaats in het gouvernement aan de Maas.

Eind 2015 hebben de betrokken gemeenten en de provincie Limburg een intentieverklaring ondertekend, die erop gericht was om gezamenlijk het project Maastricht-Aken van trambaan tot fietsbaan op te pakken. Over de onderzoeksresultaten sindsdien zijn de Provincie en gemeenten positief. Alle partners hebben vertrouwen in de route en willen nu vervolgstappen zetten om tot realisatie van de route te komen. Daarom gaan zij nu over tot de ondertekening van een gezamenlijke realisatieovereenkomst Trambaanfietsroute.

In de realisatieovereenkomst leggen de partijen vast welke doelen zij in de komende periode willen realiseren, welke middelen zij hiervoor beschikbaar stellen en hoe zij de organisatie omtrent het verdere verloop van dit project inrichten. Wethouder Opreij van de gemeente Eijsden-Margraten, tevens stuurgroep voorzitter Trambaanfietsroute: “Met ondertekening van de realisatieovereenkomst Trambaanfietsroute laten de betrokken gemeenten en de Provincie Limburg zien, dat wij samen onze schouders willen zetten onder de realisatie van dit fietsproject met economisch belang. Daarbij onderkennen wij dat nog aanvullend onderzoek nodig is, zoals actualisering van een Maatschappelijke Kosten Baten Analyse. Dit onderzoek pakken wij in de komende periode gezamenlijk op”. Ook gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit, Toerisme) van de Provincie Limburg tekent de realisatie-overeenkomst vol overtuiging: “Deze overeenkomst is een belangrijke stap voorwaarts in het proces om de (internationale) Trambaanfietsroute te realiseren én om het fietsgebruik in Limburg te stimuleren. Daar zet de Provincie sterk op in!”.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin