Romeins Festival Sempervivetum trapt af met succesvolle scholendag | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
11-07-2017, 19:53
 

Deels zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 21°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 56%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:36
zonsondergang: 21:49
Meer verwachtingen...
 
08-07-2017
Deel dit op:

Romeins Festival Sempervivetum trapt af met succesvolle scholendag

BOCHOLTZ – Op vrijdag 7 juli vond de Sempervivetum scholendag plaats in de Gillishof, Bocholtz. Voor de speciale scholendag werden leerlingen uit heel Parkstad uitgenodigd om met de hele klas deel te nemen aan Romeinse activiteiten.

Maar liefst 300 leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs beleefden tijdens de Sempervivetum scholendag de Romeinse tijd op een leuke en leerzame manier.

De kids werden gedrild tot ware Romeinse strijders. Na de gladiatorenshow, konden kinderen zelf aan de slag met het schilderen van fresco’s, Romeins koken of het gieten van een tinnen amulet. De scholieren deden ook mee aan wedstrijdjes slingeren en bijlwerpen. En tijdens de modeshow was te zien welke kleding er gedragen werd in de Romeinse tijd.
Het was een veelzijdige, leuke en leerzame dag in Bocholtz voor de regionale scholieren!

Beleef de Romeinse tijd
De scholendag is de aftrap van het Sempervivetum-weekend. Op 8 en 9 juli 2017 vindt het Romeinse Festival Sempervivetum voor de derde keer plaats in Bocholtz, Gemeente Simpelveld. Bezoekers ontdekken het Romeinse leven van toen in deze regio. De rijke Romeinse historie van Zuid-Limburg komt tot leven dankzij dit spectaculaire en leuke Romeinse festival voor jong en oud.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin