Steeds meer wilde katten in Limburg - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-04-2017, 05:23
 

Deels bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: -3°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 69%
windsnelheid: 2 bft NNO
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:34
zonsondergang: 20:39
Meer verwachtingen...
 
28-12-2014
Deel dit op:

Steeds meer wilde katten in Limburg

Bericht uitgegeven door ARK op zondag 28 december 2014

VIJLEN – In het Vijlenerbos bij Vaals is een vierde Europese wilde kat voorzien van een halsbandzender. Dit is het eerste vrouwtje dat gevangen werd. Langzaam maar zeker wordt meer bekend over de aantallen wilde katten in Zuid-Limburg.

Sinds dit jaar doet ARK Natuurontwikkeling onderzoek naar het terreingebruik en de migratieroutes van wilde katten in Zuid-Limburg. De Europese wilde kat is een wild dier dat oorspronkelijk in Europa thuishoort en is een andere soort dan onze huiskat, die afstamt van de Afrikaanse wilde kat en ook verwilderd voorkomt. Het zenderonderzoek moet uitwijzen hoe de wilde kat het Zuid-Limburgse landschap gebruikt om bijvoorbeeld voedsel te zoeken en te rusten. Ook kan het uitwijzen waar knelpunten zijn in verbindingen tussen natuurgebieden en tussen Nederland, de Ardennen en de Eifel. De wilde katten die nu Nederland bereiken zijn afkomstig uit de Eifel- en Ardennenregio. Met de resultaten worden aanbevelingen gegeven voor beheer en inrichting van natuurgebieden en gevaarlijke oversteekpunten.

Lees verder…

Tekst: Anke Brouns, ARK Natuurontwikkeling en René Janssen, Bionet Natuuronderzoek
foto: Jasja Dekker


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin