Succesvolle opening Ecovention Europe | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Mislukkingsbericht van provider:
Connection Error:http_request_failed
05-09-2017
Deel dit op:

Succesvolle opening Ecovention Europe

SITTARD – Afgelopen zondag 3 september opende in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen de tentoonstelling Ecovention Europe, waarin 60 jaar Europese ecologische kunst centraal staat. De opening vond plaats onder de grote publieke belangstelling van zo’n 200 bezoekers.

Tijdens de opening werd ook de, bij de tentoonstelling behorende, catalogus Ecovention Europe gepresenteerd. Dit, meer dan 300 pagina’s tellende boek, geeft een overzicht van ecologische kunst in Europa tussen 1957 en 2017 op basis van een 9-tal thema’s. De catalogus is verkrijgbaar in de museumwinkel van De Domijnen voor € 24,95 en is daarnaast ook te bestellen via bol.com.

Na afloop van de openingsspeeches en boekpresentatie vond er een bijzondere performance plaats door Touchstones. Op een kaart van Sittard-Geleen werd op de leylijnen (banen van energie) die door Sittard-Geleen lopen mayonaise gemaakt. De handeling van het handmatig maken van mayonaise, in combinatie met de energie van de leylijnen zorgde voor een sacrale meditatieve sfeer.

Buiteninstallaties
De tentoonstelling Ecovention Europe is nog t/m 7 januari 2018 te zien bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen én in de buitenruimte van Sittard-Geleen. Zo zijn er twee installaties (van Lois Weinberger en Jean-Francois Paquay) te zien in de Ursulinentuin, de The Maldives Exodus Caravan Show van Søren Dahlgaard is te zien op de Brightlands Campus en een installatie van Vera Thaens is gerealiseerd op de Cour Solanus aan het Kerkepad te Sittard.

Vandaag wordt nog een installatie gerealiseerd. Aan de gevel van het museum Historie & Archeologie De Domijnen aan de Kapittelstraat in Sittard wordt Columbarium van Czekalska + Golec opgehangen. De installatie bestaat uit een zitstok voor vogels, waarop vogels ongestoord plaats kunnen nemen, zonder dat katten bij hen in de buurt kunnen komen.

Op zondag 24 september en 29 oktober organiseert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen rondleidingen door de tentoonstelling in Ligne en langs de buiteninstallaties.

Ecovention Europe
art to transform ecologies, 1957-2017
3 september 2017 t/m 7 januari 2018
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
Entree € 6,-
Meer info via www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin