Team The Mars Eaters wint regiofinale Limburg FIRST® LEGO® League | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-12-2018, 11:41
 

Zonnig
0°C
gevoelstemperatuur: -6°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 2 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 08:32
zonsondergang: 16:31
Meer verwachtingen...
 
25-11-2018
Deel dit op:

Team The Mars Eaters wint regiofinale Limburg FIRST® LEGO® League

KERKRADE – Team The Mars Eaters van BS De Driesprong uit Geleen heeft vanmiddag in Continium discovery center te Kerkrade de Limburgse regiofinale van de FIRST® LEGO® League (FLL) gewonnen.

Aan de Limburgse finale hebben 12 teams van jongeren in de leeftijd van 9 tot 15 jaar deelgenomen. De teams hebben zich in deze roboticawedstrijd met elkaar gemeten op de presentatie van hun onderzoek, de prestaties van de zelfgebouwde en -geprogrammeerde robot en op het gebied van teamwork en sportiviteit. Op al deze aspecten is het team The Mars Eaters uiteindelijk door de jury als winnaar verkozen. Zij mogen Limburg vertegenwoordigen tijdens de Benelux Finale van de FLL op 16 februari 2019 op Strijp-S te Eindhoven.

De FLL is sinds 1998 een wereldwijd evenement, waarin tegenwoordig ruim 250.000 kinderen uit 70 landen geïnspireerd worden de maatschappelijke rol van wetenschap en techniek te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Ieder jaar staat een actueel thema centraal. In deze editie staat de ruimtevaart in al haar facetten centraal, onder de noemer INTO ORBIT. De teams hebben ieder een onderzoek uitgevoerd naar het thema en hebben de resultaten ten overstaan van een jury gepresenteerd tijdens de regiofinale.

Help Gerhard, de astronaut
Het meest spannende deel van de regiofinale zijn de robotwedstrijden. Ieder team heeft met LEGO MINDSTORMS zelf een robot ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd. Deze robot moet vervolgens op de wedstrijdtafel missies uitvoeren die te maken hebben met het thema. De robot moet bijvoorbeeld zonnepanelen goed richten om het ruimtestation van energie te voorzien en Gerhard, de astronaut die in nood verkeerd tijdens een ruimtewandeling, in veiligheid brengen. Iedere goed uitgevoerde missie levert punten op.

Samenwerking en sportiviteit
Gedurende de dag worden de teams door de jury beoordeeld op de zogenaamde Core Values van de FLL. Hierbij wordt onder andere gekeken naar hoe de teamleden onderling samenwerken, hoe ze zich opstellen naar de andere teams en hoe sportief ze de wedstrijd spelen. Naast de robot- en onderzoeksprestaties speelt dit een belangrijke rol in de beoordeling.

Inschrijving voor 2019 opent in voorjaar
Continium coördineert al sinds 2004 de Limburgse regiofinale van de FLL, dat in de Benelux een programma van Stichting Techniekpromotie is. Ook in 2019 zal in Continium de regiofinale van de FLL plaatsvinden in november. De inschrijving voor het volgende seizoen start in het voorjaar van 2019. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven op: www.firstlegoleague.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin