Tour de France op 2 juli in hartje Aken | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
14-07-2017, 03:40
 

Helder
15°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: -1 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:39
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
18-06-2017
Deel dit op:

Tour de France op 2 juli in hartje Aken

Ton Reijnaerts

AACHEN – In Parkstad is het tot dusver nog niet echt doorgedrongen, maar over veertien dagen, suist de Tour De France door de binnenstad van Aachen, op tien km afstand van de Parkstad, wereldklasse wielrenners als Froome en Contador op zondag 2 juli vanaf de markt en omringende straten van zeer nabij te bewonderen. De tweede etappe van de Tour de France vertrekt uit Düsseldorf en voert via een 12,3 km lang parcours in Aachen over 203,5 kilometer naar Luik. De doorkomst van de wielrenners rond Dom en Raadhuis in Aachen wordt om 15.15 uur verwacht. De kleurrijke en altijd weer verrassende Tourkaravaan passeert vanaf 13.30 uur.          

De 2e etappe van de Tour de France vertrekt uit Düsseldorf en voert in 203,5 kilometer over Duitse wegen naar Luik, de Waalse stad waar in 2012 vond nog het Grand Départ plaatsvond. Na een flinke lus om Düsseldorf beklimmen de renners de Grafenberg, een heuvel van 1,4 kilometer met een gemiddelde stijging van 4,5 procent. Daarna gaan ze via Mönchengladbach – waar ook de tussensprint is naar Aken. Via Kelmis en de N3 steken ze bij België de grens naar België over. Hoewel Luik omringd is door de heuvels van de Belgische Ardennen is de kans groot dat de sprinters gaan uitmaken wie de tweede etappe wint. De finish van de etappe is rond 17.00 uur op de Boulevard de la Sauvenière, in het centrum van Luik.

In Aachen is de tourkoorts inmiddels al alom tastbaar. In deelgemeente Haaren worden de renners met een vrolijk Frans feest onthaald. Ook in hartje Aken wacht een kleurrijk raamprogramma. Op de markt komt ook een groot videoscherm waarmee via de Tour-de-France-Public-Viewing de ontwikkelingen voorafgaande aan de doortocht en de ontknoping in de Belgische Ardennen en Luik kan worden gevolgd.

De Duitse publieke Tv-zender ARD zendt de etappe live uit. Zoals ook Eurosport. In totaal gaan op 2 juli live-beelden van 100 zenders naar 190 landen wereldwijd. Sportbeelden met cultuur-toeristische sfeerimpressies.   Een enorme reclamesport voor de stad en de regio Aachen dus. Temeer omdat ook nog 1000 geaccrediteerde journalisten uit print, online


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin