Uitbreidingsplannen Taigagebied GaiaZOO | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-01-2019, 06:47
 

Deels bewolkt
-3°C
gevoelstemperatuur: -6°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:26
zonsondergang: 17:12
Meer verwachtingen...
 
08-12-2015
Deel dit op:

Uitbreidingsplannen Taigagebied GaiaZOO

KERKRADE – Dit jaar vierde GaiaZOO haar 10-jarig jubileum. Met ruim 450.000 gasten in 2015 heeft GaiaZOO sinds de opening al bijna 4,5 miljoen bezoekers verwelkomd. Bovendien kwamen er afgelopen jaar weer 10 nieuwe diersoorten bij waardoor de collectie inmiddels ruim 130 soorten en méér dan 1.000 individuele dieren omvat. Daarmee is GaiaZOO nog lang niet ‘af’. De komende twee jaar richt GaiaZOO zich hoofdzakelijk op het Noordelijk halfrond; de Taiga. Verspreid over 2016 en 2017 worden aan het Taiga-gebied van GaiaZOO onder andere de monniksgier, aasgier, kameel en berberaap toegevoegd. Op de valreep van 2015 zal ook een koppeltje gouden leeuwaapjes in het gebied Rainforest arriveren, een van de meest bedreigde apensoorten ter wereld.

Beschikbaarheid
Dieren in een dierentuin kunnen niet worden besteld. Hiervoor is GaiaZOO afhankelijk van andere dierentuinen, waarmee gezamenlijk collecties worden beheerd. De volgorde waarin de dieren in de Zuid-Limburgse ZOO worden gepresenteerd hangt af van de beschikbaarheid van de dieren. Het eindresultaat is een ongeëvenaarde collectie diersoorten van het Noordelijk halfrond.

Nieuwe diersoorten 2016-2017:
Monniksgier
Aasgier
Berberaap
Steppelemming
Kameel
Diverse felgekleurde vogels van de Taiga;
Blauwe ekster, slobeend, scharrelaar, waldrapp ibis, hop, rotsduif en jufferkraanvogel

Vogelperspectief
Omdat beelden meer zeggen dan woorden, toont GaiaZOO middels bijgevoegd filmpje welke dieren binnenkort in het Taiga-gebied van de Zuid-Limburgse ZOO te zien zijn. U wordt meegevoerd op de vleugels van Europa’s grootste roofvogel, de machtige monniksgier. Verdeeld over de seizoenen vertelt hij het verhaal van de Taiga; de longen van de aarde.

De klant is koning
Om rustig van deze diversiteit aan dieren te kunnen genieten, wordt er gezorgd voor meer zitgelegenheid. Ook wordt er de komende twee jaar (2016/2017) aandacht besteed aan het vernieuwen van de wandelpaden in de ZOO, nieuwe horeca- en toiletvoorzieningen en de aanwezigheid van WiFi. Daarnaast verbouwt GaiaZOO – vanwege de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg – de parkeerplaats en wordt het kassaplein compleet vernieuwd.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin