Uw tas als museumstuk? Uw tas in een voorstelling? | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
10-06-2017, 20:56
 

Zonnig
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 43%
windsnelheid: 1 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:24
zonsondergang: 21:50
Meer verwachtingen...
 
23-05-2017
Deel dit op:

Uw tas als museumstuk? Uw tas in een voorstelling?

SITTARD – Museum De Domijnen & Stichting Laudio zoeken tassen met verhalen die het verdienen te worden doorverteld. Een puntgaaf reiskoffer, een chique handtas vol krassen en een stoere, verweerde legerrugzak. Zoveel tassen, zoveel mensen, zoveel verhalen. Welke bijzondere ‘tas’ heeft u? Met een grappige, gruwelijke, ontroerende of sterke gebeurtenis? Kom van 1 t/m 15 juni naar Museum De Domijnen en doneer uw oude gebruikte tas met een inspirerend verhaal, voor een plek in een nieuwe expositie en theatervoorstelling.

Op donderdag 10 augustus 2017 opent de expositie Verbinding, de reis van 700 tassen en gaat de theatrale audiovoorstelling Vooruit naar buiten! in première. Binnen in het museum ontdek je de imposante installatie, gemaakt van 700 tassen door Miek Corten. Buiten beleef je in de voorstelling de verhalen achter de tassen. Deze projecten komen tot stand door een exclusieve samenwerking tussen Museum De Domijnen, Stichting Laudio en Miek Corten met medewerking van Via Zuid, Theater het Laagland en het DaCapo College. Door krachten te bundelen, wordt ingezet op een nieuwe cultuurbeleving met inspirerende ontwikkelingen die de nodige prikkeling en uitdaging biedt.

Verbinding, de reis van 700 tassen
In Museum De Domijnen is de installatie Verbinding, de reis van 700 tassen van kunstenaar Miek Corten (Limbricht) te zien, een kleurig netwerk van lijnen en knooppunten. De installatie is opgebouwd uit meer dan 700 gebruikte tassen, tassen met een verleden en tassen met een verhaal, waardoor een extra dimensie aan het werk wordt toegevoegd. Het uitgangspunt voor Miek Corten is dat het niet gaat om een weg te volgen, maar een eigen spoor achter te laten.

Van 11 augustus t/m 22 oktober 2017 is de expositie Verbinding te zien in Museum De Domijnen in Sittard.

Vooruit, naar buiten! De reis van 700 tassen
Stichting Laudio presenteert met trots haar nieuwste audiovoorstelling Vooruit, naar buiten!, een initiatief van journalist Lubert Priems samen met o.a. theatermakers Jacqueline Kerkhof, Els Roobroeck en Rita Hoofwijk. In Vooruit, naar buiten! ga je op pad met de tas van een ander om via een koptelefoon het ware verhaal achter deze tas te ontdekken. Je kunt niet weten hoe het is om een ander te zijn, maar je zou best eens een eindje met een ander kunnen meelopen. Vooruit naar buiten! biedt je vanaf 11 augustus in het centrum van Sittard die mogelijkheid. Deze verrassende voorstelling is voor iedereen die zijn oren eindelijk weer eens wilt gebruiken om echt te luisteren en een ander binnen te laten. Meer informatie: www.stichtinglaudio.nl

Doneer uw tas en uw verhaal aan dit bijzonder gezamenlijk project!

Waar? Museum De Domijnen Historie & Archeologie: Kapittelstraat 6 Sittard

Wanneer? 1 t/m 15 juni (openingstijden museum: di t/m zo 11.00-17.00uur; m.u.v. zondag 4 juni Eerste Pinksterdag gesloten)

Als u uw tas inlevert bij de balie, krijgt u een ontvangstbewijs. Daarmee start de nieuwe reis van uw tas. Uiteraard kan u deze reis volgen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin