Valkenburg wint Europese Kerstaward | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
01-12-2017, 16:58
 

Bewolkt
3°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 86%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:18
zonsondergang: 16:34
Meer verwachtingen...
 
01-12-2017
Deel dit op:

Valkenburg wint Europese Kerstaward

Afgelopen week besloot een internationale Jury onder leiding van de voormalig voorzitter van het Europees Parlement – José Maria Gil Robles – de gemeente Valkenburg aan de Geul een speciale Kerstaward toe te kennen. In de categorie “gemeenten tot 100.000 inwoners” werd Valkenburg – naast het Spaanse Medina de Rioseco – gekroond tot “European City of Christmas 2018”. Valkenburg staat daarmee definitief op de Europese kaart van Kerststeden.

European City of Christmas  2018
Vanaf heden mag Valkenburg aan de Geul zich “European City of Christmas” noemen. De stad wordt opgenomen in een Europees netwerk van Kerststeden die – net als Valkenburg – een groot imago als Kerststad hebben opgebouwd. Dat netwerk wordt in 2018 verder uitgewerkt en gestalte gegeven.

Uitreiking in Madrid
De uitreiking van de Award vindt plaats in Madrid op 20 december aanstaande. Een vertegenwoordiging van de overkoepelende stichting Kerststad Valkenburg, de VVV Zuid Limburg en de gemeente zullen de prijs in ontvangst nemen. Deze drie organisaties vormen al jaren lang de partners die Kerststad Valkenburg handen en voeten  geven.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin