‘Veer zeen Zitterd’ gekozen tot Marotteschlager 2018 | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Mislukkingsbericht van provider:
Connection Error:http_request_failed
27-08-2017
Deel dit op:

‘Veer zeen Zitterd’ gekozen tot Marotteschlager 2018

SITTARD – Op zaterdag 26 augustus jl. vond het traditionele Zittesj Vastelaovesleidjes Kónkoer (ZVK) plaats, georganiseerd door de Sittardse stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. Het ZVK is jaarlijks het eerste concours in Limburg, waar een nieuw carnavalsliedje gekozen wordt.

Opnieuw vond dit evenement plaats in poppodium ‘Volt’ te Sittard. Een prima locatie volgens het massaal aanwezige publiek en de artiesten. ‘Veer zeen Zitterd’, een compositie van Ed Geilen en Petro Willems, is gekozen tot de Marotteschlager 2018. Na twee keer vierde, twee keer derde en vier keer tweede te zijn geworden, nu dan eindelijk de hoogste podiumplek voor het duo Gein Haor Baeter.

De jury, onder leiding van notaris Mr. Tim Gielens, bestond uit een prominenten-/vakjury (Marianne Hunnekens-de Kok, Henk Hover (L1), tweevoudig LVK-winnaar Spik & Span en Paul Kalkhoven (o.a. gepensioneerd docent muziek, muzikant, dirigent en muziekkenner)) en het massaal aanwezige publiek.

Zoals gebruikelijk, werden ook dit jaar de elf kanshebbers, die tijdens de voorselectie in juni gekozen zijn, ‘live’ gezongen. Na de stemronde, waarbij alle stemgerechtigden hun drie favoriete liedjes mochten aangeven, kwam de winnaar uit de bus.

Louter nieuwe composities
Op de tweede plaats eindigde het liedje ‘Kabáw’ van Thei Wessels, gezongen door Koeraasj. Op plek drie eindigde ‘Laef de vastelaovend’, gecomponeerd en gezongen door oud-stadsprins Cyrille Niël. Vierde werd ‘Mós doe neit eine gaeve’ van Ger Muijrers, gezongen door Sjtóm Toeval. De vijfde plek scoorde het duo Sjon Smeets (tekst) en Gian Prince (muziek) met het rustige nummer ‘Blifs in mien hart’, uitgevoerd door Bart & Lejao. ‘Waat is ’n Trumke zónger träötje’, een hommage aan deze instrumenten, maar ook een knipoog naar het 4×11-jarig jubileum van sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, wist de zesde plek te veroveren. Jack en Ron zongen deze door Guus Steinen gecomponeerde schlager.

Deze zes winnende composities verschijnen op de nieuwe Marotte-cd, samen met een nieuw kènjervastelaovesliedje uitgevoerd door basisschool Overhoven. Daarnaast, na het succes van vorig jaar, opnieuw een tiener vastelaovesleidje, deze keer gezongen door Sterre. Daardoor bevat de cd, die in november verschijnt, opnieuw louter nieuwe composities. Alle liedjes worden tijdens de opening van het nieuwe carnavalsseizoen op 11 november op het feeërieke Kloosterplein voor de eerste keer aan het publiek gepresenteerd.

Via Marotte TV op www.marotte.nl is de nieuwe Marotteschlager te bekijken.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin