Vier must do’s tijdens een verblijf in Maastricht | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2018, 10:34
 

Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:20
zonsondergang: 19:40
Meer verwachtingen...
 
30-08-2017
Deel dit op:

Vier must do’s tijdens een verblijf in Maastricht

MAASTRICHT – Maastricht is een stad die voor iedereen iets te bieden heeft. Singles, stelletjes en gezinnen kunnen zich op diverse manieren vermaken in de hoofdstad van Limburg. In de stad is cultuur te bezichtigen en er zijn sportieve activiteiten. Daarnaast is er zowel overdag als ’s nachts vermaak in de vorm van goede restaurants en leuke barretjes. Deze dingen zijn ook nog eens makkelijk met elkaar te combineren voor een perfecte dag invulling. We kunnen Limburgers, Nederlanders en buitenlandse toeristen zeker een bezoek aanbevelen.

Boek een goedkoop verblijf midden in de stad met één van de hotel aanbiedingen Maastricht. Je zal gegarandeerd een leuke tijd beleven. Zeker wanneer je deze vier must do’s in je planning opneemt.

Onze Lieve Vrouwebasiliek

Tijdens een verblijf in Maastricht moet je zeker een bezoek brengen aan de Onze Lieve Vrouwebasiliek. Ook niet gelovigen zullen de historie en architectuur van de romaanse kerk in het centrum van de stad kunnen appreciëren. De Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopneming is een uniek bouwwerk dat al voor de 12e eeuw gebouwd is. Het gebouw is inmiddels aangemerkt als rijksmonument in Nederland en daarom zeker een bezoekje waard.

Het Vrijthof

Als je toch al in het centrum bent dan loop je gemakkelijk door naar het Vrijthof. Een plein dat al sinds de middeleeuwen door mensen bezocht wordt. Pelgrims komen hier samen om het graf van Sint Servatius te bezoeken. Zeker op een zonnige dag is een bezoek aan het Vrijthof aan te bevelen. Het plein staat dan vol met terrassen waar je van de zon kan genieten en een Limburgs vlaai kunt eten bij één van de vele restaurants. Of wat dacht je van een heerlijk ambachtelijk biertje waar de provincie Limburg bekend om staat.

Rondleiding fort St. Pieter en grotten

Een activiteit waarbij je een culturele en sportieve ervaring kunt beleven is een rondleiding door fort St. Pieter en de grotten van de Sint Pietersberg. Onder het fort is een imposant gangenstelsel te vinden dat deels op natuurlijke wijze en deels door mensen is ontstaan. Tijdens een rondleiding met een gids krijg je meer te horen over het ontstaan en de historie van het gangenstelsel. Maastricht Underground is ook voor kinderen een leuke bezigheid waardoor het de perfecte activiteit voor gezinnen is.

Boekhandel Dominicanen

Een immense boekhandel gevestigd in de 700 jaar oude Dominicaner Kerk met duizenden boeken. Voor de meeste toeristen is een bezoek aan een boekenwinkel niet iets dat zij meteen op hun agenda zouden zetten als planning voor een stedentrip. Boekhandel Dominicanen is echter door de krant The Guardian bestempeld als “a bookshop made in heaven”. Op de website Tripadvisor is de boekhandel door de meeste mensen als de leukste activiteit van de stad Maastricht bevonden. Mensen noemen de winkel het meest idyllische plekje van de stad en een oase van rust waar je een lekker bakje koffie kunt drinken.

Dit zijn vier activiteiten die je zeker niet over kunt slaan tijdens een verblijf in Maastricht. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Zowel in de stad als net daar buiten zijn verschillende locaties en activiteiten die Maastricht tot de perfecte keuze maken voor een weekendje weg.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin