Vijftienhonderd mensen doen mee aan de eerste sing-a-long van De Domijnen | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
12-09-2017, 15:16
 

Zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 71%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:08
zonsondergang: 19:58
Meer verwachtingen...
 
12-09-2017
Deel dit op:

Vijftienhonderd mensen doen mee aan de eerste sing-a-long van De Domijnen

SITTARD – “Wat begon met een droom is een mooie realiteit geworden”, sprak cultureel intendant Michel Sluysmans van De Domijnen over de sing-a-long op de Markt van Sittard, afgelopen zaterdagavond. “Maar ik wil verder dromen en blijven werken aan het halen van 10.000 stemmen, want dat moet mogelijk zijn gelet op het enthousiasme van degenen die meezongen”.

Meer dan 1.500 mensen zongen mee en waren onderdeel van een schitterende avond onder leiding van Ernst Daniël Smid, op de klanken van fanfare Concordia uit Ittervoort. En met als speciale gasten de lokale talenten: Noëlle Hendrix, Femke Bruls en Peter Schurkens. Met een ferme slag op de gong opende burgemeester Sjraar Cox deze mooie avond.

De sing-a-long werd bedacht door de twee cultureel intendanten van De Domijnen die dit jaar actief zijn: Servé Hermans en Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht. Zij hadden in februari een droom om duizenden mensen op de Markt bij elkaar te brengen en samen te laten zingen. Een betere verbroedering is er namelijk niet. De sing-a-long is onderdeel van het themajaar ‘Paspoort niet nodig’ waarin letterlijk en figuurlijk grenzen worden geslecht. In dit geval de grenzen tussen professionele muzikanten en amateurs, maar ook tussen mensen in de Euregio. Immers de licht klassieke liederen die werden gezongen verbroederen als niets anders.

De reacties van zowel het publiek als van de deelnemers waren unaniem enthousiast. Dit verdient navolging was het veelgehoorde commentaar. De sing-a-long was de afsluiting van de opening van het culturele jaar in Sittard-Geleen. Directeur-bestuurder Tom de Rooij voelt veel voor een continuering van de sing-a-long. Volgens hem was het duidelijk ‘dat we een snaar geraakt hebben door de enthousiaste inzet van velen. We gaan kijken hoe we een dergelijk evenement zouden kunnen continueren. Zo’n eerste keer is altijd moeilijk en we gaan nu evalueren met het oog op een mogelijk vervolg’.

Ook voor de drie amateurtalenten uit de regio was het een prachtige avond. Noëlle Hendrix uit Geleen zong ‘I dreamed a dream’ en maakt daarmee haar eigen droom waar. Femke Bruls uit Maastricht zong een prachtige en liefdevolle ‘Pastorale’ in duet met Ernst Daniel Smid. En Peter Schurkens uit Sittard vertolkte als een echte heldentenor het imposante ‘Nessun Dorma’ van Puccini uit de opera ‘Turandot’. Hij deed dit zo overtuigend dat zijn vertolking de toegift van de avond werd. Ook fanfare Concordia uit Ittervoort, die al vaker Nederlandse artiesten begeleidde, liet zich niet onbetuigd en kreeg de markt aan het sjoenkelen op de klanken van de ‘Second Waltz’. De hoofdrol was weggelegd voor bariton Ernst Daniël Smid. Hij leidde het publiek op zijn innemende wijze door de avond, die spontaan werd geopend met het Limburgs volkslied en afgesloten met een prachtige vertolking van ’24 rozen’ van Toon Hermans.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin