Visio Sittard-Geleen gaat Blind voor 1 dag | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
16-06-2017, 19:07
 

Deels zonnig
19°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 48%
windsnelheid: 2 bft NW
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:53
Meer verwachtingen...
 
12-06-2017
Deel dit op:

Visio Sittard-Geleen gaat Blind voor 1 dag

SITTARD – Na het werk even met de bus de stad in om een hapje te gaan eten. Voor slechtziende en blinde mensen is dat niet vanzelfsprekend. Om zelf te ervaren hoe het is om niet (goed) te kunnen zien, doen een aantal medewerkers van Visio Revalidatie & Advies Sittard-Geleen mee aan de actie Blind voor 1 dag. Zij gaan op 21 juni als slechtzienden (met simulatiebrillen) met de bus naar de Markt in Sittard voor een etentje op de tast. Een blinde collega ondersteunt hen hierbij met tips en trucs.

Blind voor 1 dag is een nieuwe actie van het Oogfonds, bedoeld om meer begrip voor slechtzienden en blinden te creëren en geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek. De stichting roept alle Nederlanders op om 21 juni een simulatiebril te dragen en zo 2, 4 of 8 uur lang te ervaren hoe het is om een oogziekte te hebben of zelfs helemaal blind te zijn. Deelnemers aan deze actie halen door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld op voor oogonderzoek.

Deze dag wordt door verschillende organisaties en een groot aantal personen in het hele land georganiseerd. Zo leidt Ronald Giphart in het stadhuis van Utrecht de bijzondere literaire avond “Schrijvers in het donker”. Hij draagt samen met bevriende schrijvers en dichters voor uit eigen werk aan geblinddoekt publiek.

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over Visio is te vinden op www.visio.org.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin